Stations

Het eerste treinstation waar de Thalys van start gaat is Amsterdam Centraal. Onder grote verbouwing maar moet een plaatje worden. Op het station zijn vele voorzieningen zoals GWK, pinapparaat, toilet, servicepunten en diverse restaurants (Burger King, Starbucks, Smullers, De Broodzaak) en winkels (a.o. AH, Hema, Kiosk, Etos). Mocht je dus in het noorden van het land wonen en met de Thalys naar Parijs willen reizen dan zal Amsterdam in vele gevallen het station zijn om over te stappen van de stoptrein of IC. De eerste treinreis zal om 6.17 in de ochtend vertrekken richting Schiphol met een reisduur van 14 minuten.

Vlak na Amsterdam CS is de volgende stop het treinstation van Schiphol. Het station is gemakkelijk te bereiken vanaf het vliegveld via Schiphol Plaza. Mocht dit de start van je reis zin dan kan je voor treintickets naar de loketten van NS Hispeed. Op het station zijn de noodzakelijke faciliteiten aanwezig. Voor winkels en restaurants wordt er verwezen naar Schiphol Plaza. Volgende stop tijdens de reis is Rotterdam Centraal met een reisduur van 21 minuten.

Rotterdam Centraal is vernieuwd! Met zonnecellen op het dak en mega groot LED scherm en nog veel meer luxe. Het station biedt vele faciliteiten gelijk aan Amsterdam waaronder de restaurants en winkels maar natuurlijk ook de algemene voorzieningen. Rotterdam is het laatste station in Nederland voordat het naar onze zuiderburen vertrekt. De reis naar Antwerpen CS duurt 34 minuten.

Ja we zijn in België aangekomen 🙂 Voor veel mensen zal dit een tussenstop zijn maar voor vele andere ook het eindstation aangezien Antwerpen een leuk, snel en gezellig uitje voor een dag of weekend is. Je bent direct in het centrum als je van het station afloopt. Wat heb je op het station zelf? Er zijn naast de gewone winkeltjes en restaurants ook enkele diamantairs waar Antwerpen bekend voor staat. We gaan met de Thalys echter verder richting Brussel waar we na 34 minuten aankomen.

Niet alleen de hoofdstad van België maar eigenlijk ook een beetje van Europa. Daarnaast ook een van de belangrijkste spoorwegknooppunt van Europa. Omliggende landen zijn binnen handbereik met connecties waaronder natuurlijk de Thalys naar  Nederland en Frankrijk maar ook de Eurostar naar Londen, TGV naar Frankrijk en de ICE naar Duitsland. Als een van de belangrijkste treinstations in Europa is het dan ook van alle gemakken voorzien. De politie, informatieloketten, winkels en alle andere faciliteiten zijn aanwezig. Afhankelijk van je eindbestemming zal het eindstation Parijs, Frankrijk. Dit laatste stukje zal een reistijd hebben van 1:22 uur. De totale tijd inclusief korte treinstops zal 3:18 uur bedragen vanaf Amsterdam.

Het station Paris Gare du Nord is Gelegen in het hartje van Parijs. Dit geeft makkelijk toegang tot de meeste attracties en bezienswaardigheden van de stad. Om bijvoorbeeld bij Montmartre te komen hoef je slechts 1 halte te reizen met de metro. Dit geldt ook voor Sacré-Coeur.

Wat heb je op het station:

  • Cafétjes
  • Een geldwisselkantoor
  • Krantenwinkels en een cadeauwinkel
  • Geldautomaten
  • Kassa geopend van maandag tot en met vrijdag 6:05-21:05, zaterdag 6:10-20:05 en zondag 7:15-21:05
  • Elektronische-ticket machines
  • Een bagagedienst
  • Toiletten met kleedruimtes voor baby’s

Plattegrond van het station Parijs Gare du Nord

plattegrond-station-parijs-

Scroll naar boven