Reis met de trein van Rotterdam naar Parijs in enkele uren tijd. De hogesnelheidstrein Thalys rijdt met 300 km per uur van Rotterdam naar Parijs. Het is een ideale manier om snel en zorgeloos in de hoofdstad van Frankrijk te arriveren. Vertrekken kan al vroeg in de ochtend tot halverwege de avond. De trein Rotterdam Parijs zal op het centraal station in Rotterdam centrum vertrekken om 2,5 uur later in de Franse stad aan te komen. Er zijn verschillende tarieven waarin je kunt reizen, van standard tot en met premium. Verder kun je een treinticket voor de route Rotterdam – Parijs tot vier maanden van te voren kopen. Vroeg boeken loont voor de prijs van het treinkaartje.

 

Vertrek met een gerust hart: alle tickets gekocht op de Thalys website zijn 100% omruilbaar!

 

Zoek actuele prijzen

Trein van Rotterdam naar Parijs: Reisoverzicht

  • Ticketprijs vanaf € 35
  • Reisduur 2u 40m
  • Aantal treinen per dag op werkdagen 14 (7 in het weekend)
  • Eerste trein vertrekt om 06:58 (08:58 in het weekend)
  • Laatste trein vertrekt om 20:58 (18:58 op zaterdag en 21:58 op zondag)

 

 

Treinen van Rotterdam naar Parijs

De Thalys is een betrouwbare treinvervoerder die voor een betaalbare manier vervoer regelt tussen groten steden in Nederland en diverse andere landen in de omgeving zoals Frankrijk, België en Duitsland. Om reizigers eenvoudige reistijden aan te bieden, vertrekken wel 7 tot 15 treinen per dag. Er zijn ook enkele opties met een overstap als je met de IC naar België reist vanaf Rotterdam. Als je met de Thalys naar Parijs vanaf Rotterdam CS reist kan het ook rechtstreeks. Met comfortabele treinen en goede prijzen vanaf € 35 is de Thalys een betaalbare manier om mee te reizen. De dienstregeling wordt enkele keren per jaar aangepast dus houdt daar rekening mee.

 

Thalys Rotterdam Parijs Route

Als je met de Thalys reist zal je vanaf Rotterdam CS allereerst naar Antwerpen CS reizen. Met een korte tussenstop zal de volgende stop ook in België zijn. Je zal bij Brussel-Zuid (Midi). Dit is de laatste stop voordat de trein naar Parijs (station Gare du Nord) reist. Dit is de snelste rechtstreekse verbinding die er mogelijk is. Het meest gebruikelijk om naar je hotel of dergelijke verder te reizen is met de metro. Er zijn verbindingen naar alle regio’s in en rondom de stad. Als alternatief kan je natuurlijk ook met de taxi verder reizen of wellicht een regionale trein of de TGV.

 

  • Rotterdam CS
  • Antwerpen CS
  • Brussel Zuid
  • Paris Gare du Nord

 

 

 

Treintickets Rotterdam Parijs

De prijs van een treinticket hangt af van diverse factoren. Dit heeft grotendeels te maken wanneer je het ticket boekt. Vroeg boeken loont namelijk. Op zijn vroegst kan je tot 4 maanden voor vertrek een treinkaartje boeken. Er zijn vaak opties om het goedkoopste tarief te kunnen boeken op 3 a 4 maanden voor vertrek. De beschikbaarheid wordt wel steeds kleiner voor de goedkoopste prijs. Een andere prijsbepaler is de klasse waarin je reist. Dit kan in Standard, Comfort of Premium.

 

 

Standard: je kan in deze klasse voor de laagste prijzen zoeken. Een van de tariefvoorwaarden is dat je tot 7 dagen voor vertrek het treinticket Rotterdam Parijs nog kunt omwisselen zonder kosten (of annuleren). Is het korter op de vertrekdag dan kan het tegen betaling.

Comfort: niet het goedkoopste tarief maar wel meer comfort in deze klasse. Zo is er o.a. een ruimere omgeving (lees ook grotere stoel) in de wagon en er is sneller WiFi en tevens data om te internetten. De tariefvoorwaarden zijn vergelijkbaar met standard.

Premium: deze klasse is het meest luxe. Tevens heeft het de grootste flexibiliteit om het treinticket te annuleren of om te wisselen. Ook worden er maaltijden aangeboden in deze klasse. Afhankelijk van het tijdstop dat je reist zal dit ontbijt, maaltijd of café gourmet zijn.

Zoek actuele prijzen

 

Overige prijzen

 

  • Kindertarief: als je jonger dan 12 bent dan betaal je slechts 15 euro per enkele reis naar Parijs vanuit Rotterdam. Dit is € 25 in Comfort en € 40 in Premium. Als je jonger bent dan 4 jaar dan reis je zelfs gratis. Er is ook geen treinticket nodig. Er kan echter alleen geen zitplaats gebruikt worden. Als je dit wel wilt dan dien je het kindertarief te boeken.
  • Jongerenaanbieding: deze aanbieding is zelfs permanent en biedt een tarief vanaf € 30 voor de Thalys Rotterdam Parijs reis.
  • Seniorentarief: dit biedt een vast tarief. Er dient natuurlijk wel beschikbaarheid te zijn. Het kan lonen om toch voor het normale tarief te boeken als je op tijd bent met reserveren. Het tarief is namelijk 99 euro naar Parijs. Het is dus voornamelijk een goede deal als je last minute boekt.
  • Reizen in een rolstoel met Thalys: reis met de trein naar Parijs voor € 35. Dit is echter wel in de premium ruimte en voor een vaste prijs. Je dient voor dit tarief wel via de telefoon te boeken. Als begeleider kan je in dezelfde klasse voor hetzelfde tarief en voorwaarden meereizen.
  • Eurail Pass en InterRail: als je hier van gebruik maakt kan je voor een meertarief reizen. Dit is 30 euro voor de route Rotterdam naar Parijs met de Thalys.
  • Abonnementen: als je een abonnement hebt zoals de Premium Pass of de Frequent Pass kan je kan je voor een vast jaarlijks of 6-maandelijks tarief met korting of vaste prijs reizen. Voor de Premium Pass kan je altijd voor € 33 euro in de Premium klasse reizen van de Thalys. De Frequent Pass biedt daarentegen een korting van 30-50% op de actuele prijs.

 

 

Dienstregelingen Thalys

 

Dienstregeling Thalys Rotterdam Parijs

 

 

Dienstregeling Thalys Parijs Rotterdam

 

 

Meest gestelde vragen

 

Hoeveel kost een goedkoop treinticket van Rotterdam naar Parijs?

Het goedkoopste treinkaartje van Rotterdam naar Parijs is € 35. Om voor deze prijs te kunnen reizen zal je vroeg moeten boeken. Dit kan tot 4 maanden voor vertrek. De prijzen stijgen in de meeste gevallen als de reisdatum dichterbij komt, dus boek op tijd de treintickets Rotterdam Parijs!

Hoe lang duurt de treinreis van Rotterdam naar Parijs?

De reis van Rotterdam naar Parijs duurt 2:37 maar kan er enkele minuten vanaf wijken. De afstand is 374 km tussen Rotterdam en Parijs.

Vanaf Rotterdam en de optie Parijs trein en hotel?

Dat kan zeker. We raden aan om met TUI te boeken. Zij bieden een goede prijs aan als pakketreis. Je kan uit tientallen hotels kiezen voor deze leuke stedentrip met de bijbehorende treinreis.

Met de trein van Rotterdam naar Disneyland mogelijk?

Jazeker! Er rijdt iedere vrijdag-zaterdag-zondag-maandag een trein naar Disneyland. Het vertrek op Rotterdam CS is 7.54 uur (let op: dienstregeling kan veranderen). De terugreis 11.43 uur (vrij, zo, en ma) en 18.33 uur (za en zo).

 

Scroll naar boven