Trein naar München

treinreis naar München

U kunt op vele manieren naar München reizen. Een van deze manieren is per trein. U zal dan in 7:05 uur in de stad kunnen aankomen. Voor deze treinreis zult u wel minsten 1 keer moeten overstappen en kost vanaf 37,90 euro. Reizen in de nacht is ook een mogelijkheid. In het verleden hoefde u daarbij niet over te stappen met de City Night Line. Deze rijdt echter niet meer. Een andere mogelijkheid om de Night Jet te nemen. Vanwege de reistijd is het aan te raden om overdag te reizen aangezien dat tot 4,5 uur sneller kan zijn. Reismogelijkheden zijn er met de IC, ICE, EuroCity, Abellio of Night Jet.

Route trein Amsterdam München

Om in de stad te arriveren kunt u in principe elk station opstappen. De internationale trein zal echter vanaf Amsterdam vertrekken. Er zijn nog enkele tussenstops in Utrecht en Arnhem voordat je Duitsland inrijdt. De meest snelle route trein Amsterdam München is in 7:05 uur. Hiervoor zal een tussenstop gemaakt worden op het station van Siegburg/Bonn en Mannheim Hbf. De reis zal ruim een uurtje langer duren als je start in Nederland in de IC en overstapt in Hannover en verder gaat op de ICE. Tijden kunnen oplopen tot zo’n 13 a 14 uur als u in de avond zal vertrekken. Hierdoor zal je 2 tot 4 keer moeten overstappen om in in de Duitse stad aan te komen. Overstappen zal op verschillende treinstations in Duitsland mogelijk zijn zoals Köln Hbf, Duisburg Hbf, Frankfurt(Main), Hbf Nürnberg Hbf etc.

Nachttrein

Reis met de ÖBB Nightjet naar München om in een slaapcompartiment te verblijven. De route ziet er dan als volgend uit:

  • Amsterdam Centraal 19:00 vertrek (je kan ook opstappen in Utrecht of Arnhem)
  • München Hbf 07:06 aankomst

Er zijn verschillende mogelijkheden om de nacht door te brengen (Stoelen/Slaapstoelen, ligrijtuig voor 4 of 6 personen of een slaaprijtuig voor 1, 2 of 3 personen). Een zitplaats is er al vanaf € 29,90 in een 6 persoons coupé.  Een plek in een ligrijtuig is er vanaf € 79,90. Dit is dan met 6 ligbedden in de coupe. Voor een coupe met 4 ligbedden of alleen vrouwen betaal je € 99,90 voor de treinreis. Je kan er ook voor kiezen om een ruimere slaapplek te boeken. Dit is vanaf € 129,90 euro. Dit is met 3 bedden en douche/WC. Andere passagiers in de coupe is mogelijk. Voor slechts 2 bedden of 1 bed betaal je uiteraard meer. Voor alle prijzen geldt het non-flex tarief. Wil je meer flexibiliteit in omruilen of annuleren dan kan je daar voor kiezen maar dan zijn de kosten natuurlijk ook hoger.

met de trein naar München Hbf

Een andere en misschien wel de belangrijkste stad van Duitsland is Berlijn. Wil je rechtstreeks naar Berlijn dan dien je echter niet de ICE maar de IC Berlijn nemen.

ICE-International route naar München Hbf

Prijzen trein naar München

Als u met de nachttrein wilt reizen moet u telefonisch reserveren om in de stad München te komen. Wilt u gedurende de dag reizen kunt u vanaf 37,90 euro in de stad aankomen. Als u eerste klas wilt reizen kan dit voor 51,90 euro. Ook hier geldt het dat als u op tijd boekt de beste prijs betaald. De prijs is vanaf Amsterdam. Prijzen vanaf andere treinstations in Nederland zijn van vergelijkbare prijs. De prijs van het treinkaartje loopt op tot ongeveer 100 a 150 euro als u last-minute of op populaire dagen boekt.

München airport

Vanuit München Hauptbahnhof kan je met de trein naar München luchthaven. Dit kan met de S1 en S8. De treinreis zal 50 minuten duren.

trein-naar-munchen-vliegvel

Wil je vliegen naar de stad dan kan dat het best vanaf Amsterdam Schiphol of Eindhoven Airport. Transavia biedt in de meeste gevallen de goedkoopste vluchten aan. Andere alternatieven om er heen te vliegen zijn luchtvaartmaatschappijen KLM, Lufthansa en Eurowings met directe vluchten vanaf Schiphol Airport

Bus naar München

U kunt ook met de bus nemen in plaats van met de trein. Dit kan met een aanbieding vanaf 36 euro enkele reis. Dit zal echter wel langer duren dan dat je met de trein zal gaan reizen naar München. De treinreis zal ook comfortabeler zijn.

Bezienswaardigheden München

Oktoberfest München

In de stad wordt ieder jaar een feest gehouden genaamd Oktoberfest. Dit feest begint eind september en zal tot en met begin oktober duren. Zoals bekend zal men veel in een lederhose of dimdl lopen op de markten. Er zijn zo’n 14 grote tenten en nog meer kleinere tenten waar men kan verblijven. Deze gaan meestal open vanaf 10 uur in de ochtend (in het weekend een uurtje eerder). Het zal rond 11 uur in de avond afgelopen zijn. Gedurende de dag kan je naast lekker eten en genieten van de muziek natuurlijk veel, heel veel bier drinken! U zal echter wel gereserveerd moeten worden. De entree is vanaf 20 euro.

Kerstmarkt München

Ook in München heb je kerstmarkten. De meeste bekende is de Christkindlmarkt op het Marienplatz. Het wordt ieder jaar gehouden van eind november tot en met 24 december.

Nieuws

  • 15 augustus: de trein van Hamburg naar München werd gestopt door de noodrem. Een Syrische vader ging even ‘snel’ op het perron een sigaret roken. De trein vertrok echter met zijn twee kinderen richting München. Na vastklampen aan de trein en op de ramen slaan werd de noodrem in werking gesteld. De familie werd weer herenigd ondanks dat een wellicht strafrechtelijke vervolging zal komen.
Scroll naar boven