Trein naar Lille: v.a. 3.22 uur € 50,- IC/Eurostar en TGV

met de trein naar lille met thalys

Reizen met de trein naar Lille (Rijsel) is niet alleen goedkoop maar ook gemakkelijk en snel. Vanuit Nederland en België zit je zo in de Franse stad voor een stedentrip. De treinreis duurt minimaal 2 uur en 41 minuten (vanaf Rotterdam) op zijn snelst met de Eurostar-TGV verbinding. Je kan al vanaf 48 euro reizen naar Lille (met de IC-Brussel en voor slechts enkele euro’s meer met de Eurostar). Je zal de treinreis eindigen midden in de stad bij Lille Europe treinstation.

Tickets bekijken

Route en tijden naar Lille Europe

Als je met de Eurostar wilt reizen (meest voor de hand liggende optie) dan start de treinreis waar je maar wilt in Nederland. Echter dien je rekening te houden dat de Eurostar in Nederland van slechts enkele stations vertrekt (Amsterdam, Schiphol, Rotterdam). Een combinatieticket is gemakkelijk online te boeken. Er gaan geen directe treinreizen meer naar Lille. De eerste trein met enige acceptabele overstaptijd vertrekt om 7:15 vanaf Amsterdam om in Brussel (Bruxelles Midi Brussel Zuid) op de TGV-trein over te stappen. De reistijd is 3:30 uur. Je kan dan vanaf Nederland de Eurostar nemen met eindstation Parijs (treintickets Parijs). Je stapt dan uit bij Brussel en dan kan je met de TGV verder naar Lille. In plaats van de Eurostar naar Brussel kan je ook met de IC (Intercity). De optie met de IC overstap naar de TGV zal in de meeste gevallen wat goedkoper uitvallen vergeleken met de Eurostar. De Eurostar reis naar Brussel is wel aanzienlijk sneller vergeleken met de IC met een prijsverschil van slechts 4 euro in vele gevallen.

Route Rotterdam Lille voorbeeld

voorbeeld route amsterdam of rotterdam naar lille europe

Vertrek van andere treinstations dan Amsterdam

Als je met de Eurostar reist dan zijn er meer mogelijkheden dan alleen van Amsterdam te vertrekken. In principe kan je van ieder treinstation in Nederland vertrekken. Echter zal je ten alle tijden moeten overstappen als je niet van Amsterdam, Schiphol of Rotterdam vertrekt. Hier maakt de Eurostar namelijk de tussenstops in Nederland. Mocht Antwerpen dichterbij zijn dan is dat ook een mogelijkheid om daar te vertrekken. Er wordt tevens nog een tussenstop gemaakt in Brussel voor je arriveert in Lille. Vertrek je vanaf Eindhoven of die richting dan zal je ook alsnog naar Rotterdam moeten reizen met de IC om daar met de trein door te gaan Lille via Brussel. Ook dit is gemakkelijk in 1 boeking via NS International te boeken.

Treintickets trein naar Lille

De goedkoopste treintickets kosten vanaf 48 euro per enkele reis. Deze voordelig tickets zijn voornamelijk beschikbaar als je op tijd boekt (zo’n 80 a 90 dagen voor vertrek). Deze prijs is tevens voor de IC Brussel-TGV combinatie treinreis. Voor de goedkoopste treinkaartjes (2de klas tarief tickets) is omboeken beperkt mogelijk en ze zijn met beperkte voorraad. Meer flexibele tickets zijn de Comfort en Premium. Hierbij kan je bijvoorbeeld 1 keer wijzigen of met 50% restitutie mogelijk bij annulering. De Premium biedt de meest flexibele treintickets door kostenloos te wijzigen of te annuleren. Bij de treintickets 1ste klas is het mogelijk om te genieten van meer ruimte en service aan boord zoals internet of eten.

Hoe koop je een treinticket naar Lille? Daarvoor zijn meerdere mogelijkheden:

  • Eurostar website (nadeel dat je alleen van de vertrekstations van de Eurostar zelf treintickets kunt bestellen. Je zal zelf nog een extra los retourticket moeten bestellen van en naar een van de treinstations Amsterdam CS, Schiphol of Rotterdam CS). Tevens zal je het laatste deel naar Lille moeten boeken bij sncf-connect.com.
  • NS International website (gemakkelijk in 1 keer je ticket bestellen met vertrek vanaf ieder treinstation in Nederland)

Prijzenkalender

Treinkaartje trein Lille met korting?

Omdat de reis redelijk goedkoop wordt aangeboden zal er bij nooit een extra aanbieding op treinkaartjes naar Lille zijn. Als je op tijd boekt zal je per enkele reis soms 29 euro betalen. Deze treintickets hebben een beperkte beschikbaarheid dus je zal op tijd moeten boeken. Wanneer je slechts enkele dagen of weken voor vertrek boekt kan er een mogelijke korting zijn maar dan betaal je nog steeds een stuk meer in vergelijking met de 29 euro. Dit is allemaal wel van de treinstations waar de Eurostar komt (Rotterdam CS, Schiphol en Amsterdam CS). Vertrek je bijvoorbeeld van Den Haag CS dan zal je met de stop- of IC trein naar Rotterdam CS reizen. Dan komen de kosten van dat traject er nog bij. In dit geval is dat tussen de 4 en 5 euro.

Met de trein naar Lille vanuit België

Als je naar Lille wilt reizen vanuit België dan zijn er verschillende mogelijkheden. We geven een paar voorbeeldsteden om uiteindelijk met de trein in Lille (Rijsel) te arriveren:

  • Antwerpen: een van de goedkoopste manieren om in Lille te komen vanuit Antwerpen is met de IC (InterCity). Je komt dan op het treinstation Lille Flandres aan. Voor deze treinreis kan je rechtstreeks reizen maar dat is afhankelijk welke tijd je reist. Anders moet je in Kortrijk overstappen op een andere trein of de optie via Brussel en vervolgens ook in Tournai. Treintickets kosten 27,80 voor de tweede klas en 42,60 voor de eerste klas. Omdat je met de IC reist zijn dit veelal vaste tarieven. De reis duur zo’n 2:15 uur. Een andere optie Eurostar-Logo treinreis lilleis om eerst met de IC trein naar Brussel te reizen en daarna met de hogesnelheidstrein de TGV door te reizen naar Lille Europe (anders als met de IC). De prijs zal met zo’n 10 a 15 euro duurder zijn echter zal de reistijd ook met zo’n 45 minuten verkort worden.
  • Brussel: reis met de IC voor de goedkoopste reis naar Lille. Ze gaan al zo vroeg als 5:12 uur. Met een reistijd van 1:39 uur en overstap op een andere trein in Tournai kom je aan bij het treinstation Lille Flandres. De reis kost 23,40 (2de klas) en 35,60 (1ste klas). Opstappen kan in zowel Brussel Centraal Station als Brussel MIDI/Zuid. Ook de hogesnelheidstreinen gaan naar Lille. Dit is het treinstation Lille Europe waar de treinen TGV en Eurostar stoppen. Het vertrek in Brussel is dan alleen mogelijk van het station MIDI/Zuid (of even met de IC van centraal). De reis duurt aanzienlijk korter. In 35 minuten kan je er al zijn met de Thalys_Logo lille reizenrechtstreekse reizen. Als je met de TGV of Eurostar reist kost het 30 euro per enkele reis. Dit is dus zelfs goedkoper als de IC.
  • Brugge: de meest logische optie is om de reis volledig met de IC af te leggen naar Lille Flandres. Je kan ook eerst naar Brussel en dan de TGV maar dat is een stuk duurder en je bent er net zo snel. Reis met de trein naar Lille dus met de IC vanuit Brugge en maak een stopover in Kortrijk. Deze reis in de tweede klas kost 17,80 euro en 27,40 voor de eerste klas.
  • Charleroi: reis vanuit het treinstation Charleroi Sud naar Lille. De enige logische optie is met de intercity te reizen. Je maakt een overstap naar een andere trein bij Tournai. De kosten voor deze enkele reis zijn 23,40 tweede klas en 35,60 eerste klas. De reisduur is 1:40.logo sncf trein naar lille
  • Liège (Luik): welke je verbinding ook hebt, de prijzen voor de tweede klas zijn allemaal ongeveer hetzelfde met 36 a 37 euro voor de enkele reis. Je kan op ieder treinstation in Liège opstappen (Palais, Jonfosse en Guillemins). De snelste manier is vanaf Liège-Guillemins waar je met de trein (IC) naar Brussel MIDI/Zuid reist om daar op de TGV trein over te stappen naar Lille Europe. De reisduur is 1:51 uur.

Tickets

Bezienswaardigheden Lille

Waarom eigenlijk naar Lille? Dit is een cultuurstad bij uitstek. Er zijn vele musea, prachtige oude binnenstad en culinaire restaurants. Daarnaast heeft Lille een van de grootste musea van Frankrijk: Palais des Beaux Arts. Tevens is een hotel zoeken gemakkelijk met het grote aanbod.

Scroll naar boven