Met de trein naar EK 2024 Duitsland

Wil je EK in 2024 bezoeken? De beste optie om dit te doen is met de trein naar Duitsland. Start bij een treinstation bij jou in de buurt en na enkele uren kan je al in Duitsland te zijn. Met de ICE of IC naar Duitsland zal je bij de hoofdstations van de betreffende steden arriveren. Daar vanuit kan je eenvoudig met de regionale trein/taxi/mebus/tro verder reizen naar jouw eindbestemming. Dit kan natuurlijk een hotel (boek via TUI) zijn maar ook direct naar de bestemming waar het sportevenement plaatsvind. 

Je kan dus jouw reis vanaf ieder treinstation in Nederland starten. De reis zal naar een van de treinstations moeten waar de IC of ICE zal stoppen.

Boeken:

Olympische Spelen Parijs Hotels

Waar vele bezoekers van de EK 2024 Duitsland enkele nachten in een hotel verblijven zullen sommige wellicht weer dezelfde dag terugreizen. Als je in een hotel verblijft raden wij aan om een pakketreis bij TUI te boeken. Dit is in vele gevallen een stuk voordeliger.

Locaties van de voetbalwedstrijden

De reis naar Duitsland is duidelijk. Met de trein naar Duitsland is veelal met de IC of de ICE en wellicht eindigend met de regionale trein/bus/metro/tram.

Berlijn

Locatie: Olympiastadion
Capaciteit: 74.475
Bereikbaarheid:

Optie 1: Reis met de IC Berlijn met een directe verbinding van Amsterdam (tussenstops in Nederland: Hilversum, Amersfoort Centraal, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo) naar Berlin-Hbf. Reisduur is 6:01 a 6:30 uur.

Optie 2: De reis is eventueel ook te boeken met een overstap in Hannover-Hbf naar de ICE trein. De reisduur is hetzelfde.

VANAF Berlin-Hbf reis je met de S3 naar het Olympiastation in een half uurtje. Alternatief is om de halte voor Berlin Hbf al uit te stappen. Dit is bij Berlin-Spandau. Vanuit hier kan je ook met de S3 naar het stadion met een reistijd van een kwartier.

München

Locatie: Allianz Arena
Capaciteit: 75.024
Bereikbaarheid:

Optie 1: Amsterdam (of stops in Utrecht of Arnhem) naar München-Hbf met een stopover in Frankfurt-Hbf. De gehele reis is met de ICE en duurt totaal 7,5 uur. Prijs is vanaf 37,90 euro.

Optie 2: van Amsterdam (tussenstops in Nederland: Hilversum, Amersfoort Centraal, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo) met de IC-Berlin naar Hannover-Hbf. In Hannover stap je over op de ICE naar München Hbf. Deze reis is een stuk goedkoper maar je doet er wel bijna 10 uur over.

Optie 3: reis vanaf Amsterdam (Utrecht of Arnhem ook mogelijk) met de Nightjet trein direct naar München Hbf. Er zijn zitplaatsen beschikbaar vanaf 29,90 of slaapplaatsen vanaf 229,90 euro. Vertrek met de trein in Amsterdam is 19:30 en aankomst om 07:08.

Optie 4: met de IC naar Köln Hbf (Keulen Centraal) en overstappen op de ICE trein naar München Hbf. Deze optie geldt voor overdag als de nacht.

VANAF München Hbf naar Allianz Arena zijn er vele opties om naar Sendlinger Tor of Marienplatz te reizen of dit in 20 minuten te lopen. Vervolgens kan je de U6 naar het noorden nemen die in 18 minuten bij Station Fröttmaning aankomt. Dan is het nog een klein stukje lopen.

Düsseldorf

Locatie: Merkur Spiel-Arena
Capaciteit: 54.600
Bereikbaarheid:

De beste verbinding vanuit Amsterdam (tussenstop in Utrecht, ‘s-Hertogenbosch en Venlo) naar Düsseldorf Hbf is met een stopover bij Mönchengladbach Hbf. Dan doe je er 3 uur over voor een prijs van 19,90. Het eerste deel is met de ICE trein en daarna met de DPN.

Vanuit Eindhoven vertrek je met de IC naar Venlo om daar over te stappen op de DPN naar Düsseldorf Hbf.

VANAF Düsseldorf Hbf naar Merkur Spiel-Arena met de 722 met eindhalte D-Stadthalle in een klein half uur. Dan nog 10 minuten lopen naar het stadion. Een andere optie is de U79 D-Wittlaer naar Nordpark/Aquazoo te nemen. Dit is wel een stuk sneller maar dan zal je ook meer moeten lopen (totaal half uur).

Stuttgart

Locatie: Mercedes-Benz Arena
Capaciteit: 60.441
Bereikbaarheid:

De beste verbinding vanuit Amsterdam (tussenstop in Utrecht, ‘s-Hertogenbosch en Venlo) naar Stuttgart Hbf is met een stopover bij Mannheim Hbf. Dan doe je er 5,5 uur over. Zowel het eerste als het tweede deel is met de ICE trein. Het is misschien niet de goedkoopste reis met 74,90 euro maar anders moet je 3 a 4 keer overstappen met een stuk langere reistijd.

VANAF Stuttgart Hbf naar Mercedes-Benz Arena zijn er vele reismogelijkheden. We lichten 2 opties toe. Optie 1 is met de MEX12 naar Bad Cannstatt en dan 20 min lopen naar het station. Optie 2 is vanaf Hauptbf bus 40 naar Wagenburgstraße. Daar stap je over op bus 45 naar Fritz-Walter-Weg. Dan stop je praktisch voor de deur van het station.

Keulen

Locatie: RheinEnergieStadion
Capaciteit: 50.000
Bereikbaarheid: Neem de Metrolijn 4 richting Bagneux en stap uit bij Strasbourg Saint Denis ((je kan ook bij Odéon uitstappen en verder reizen met metrolijn 10 naar Porte d’Auteuil). Dan reis je erder met Metrolijn 9 richting Pont de Sevres om bij Michel-Ange Molitor uit te stappen. Dan is het nog zo’n 10-12 minuten lopen in westelijke richting.

Hamburg

Locatie: Volksparkstadion 
Capaciteit: 57.274
Bereikbaarheid:


Leipzig

Locatie: Red Bull Arena Leipzig
Capaciteit: 41.939
Bereikbaarheid:

Dortmund

Locatie: Signal Iduna Park
Capaciteit: 81.365
Bereikbaarheid:

Gelsenkirchen

Locatie: Veltins-Arena
Capaciteit: 62.271
Bereikbaarheid: Trein RER Lijn D (naar Paris Gare de Lyon). Daarna nog 8 minuten lopen.

Frankfurt

Locatie: Deutsche Bank Park
Capaciteit: 52.300
Bereikbaarheid:

Scroll naar boven