Trein naar Spanje

U kunt met de trein naar Spanje. Reizen door indrukwekkende gebieden in Frankrijk en Spanje. Het is ook meer comfortabel en sneller dan u zou denken. Daarnaast zijn de treinen in Spanje het meest op tijd in Europa. Er zijn meerdere mogelijkheden om naar het zuiden van Europa met een hogesnelheidstrein te reizen. De meest logische zullen we bespreken.

Allereerst reist u naar Parijs (treintickets Parijs) met de Thalys om vervolgens door te reizen met de TGV naar Barcelona.  De Spaanse hogesnelheidstrein is de AVE. Deze rijdt in slechts 2,5 uur van Barcelona naar Madrid. Dit is daarom een belangrijke concurrent voor de vliegvaart geworden in het land. Uiteraard zijn er ook nog de IC (intercity treinen, nachttreinen en stoptreinen in Spanje. Als u meerdere routes in het land wilt reizen is het handig om een ‘Treinpas Spanje’ te overwegen. Hierbij kan je tot wel 12 reizen in een maand kiezen. Dit geldt dan wel voor de AVE.

Voorbeeldreis met de trein naar Spanje vanuit Nederland:amsterdam parijs barcelona madrid trein

  • Vertrek: Amsterdam Centraal om 09:17 met de Thalys
  • Tussenstop: Parijs Nord aankomst 12:41, Parijs Gare de Lyon vertrek 14:07 met Renfe SNCF (TGV)
  • Tussenstop: Barcelona Sants aankomst 20:33, vertrek 21:15
  • Aankomst: Madrid Atocha 00:02

Totale reisduur van 14 uur en 45 minuten. De goedkoopste prijzen zullen rond de 250 euro zijn.

Autotrein Spanje

Er is ook een mogelijkheid om met de autotrein naar Spanje te reizen. Vertrek zal in de Duitse stad Dusseldorf zijn met als eindbestemming Norbonne (Frankrijk, vlak voor de grens van Spanje). Dit kan met DBautozug. Echter staan de laatste treinreizen tot en met september en oktober 2014 op de website. Momenteel is het dus niet mogelijk.