Trein naar Spanje (Barcelona en Madrid)

Duurzaam en comfortabel naar deze prachtige stad aan de Costa Brava. Vanaf 11 december reist u makkelijk met de trein naar Barcelona. Tickets kunt u nu al kopen. Hoe eerder u boekt, hoe goedkoper de reis. Vanuit Amsterdam bent u in iets meer dan 11 uur op de Ramblas. Vanaf € 74

Direct zoeken

Er zijn drie verschillende opties per dag (werkdagen) om naar Barcelona te reizen met de trein. U vertrekt dan met de Thalys naar het treinstation Paris Gare du Nord met enkele tussenstops in Nederland (Schiphol en Amsterdam) en Belgie (Antwerpen en Brussel Midi).

Vanuit Paris Nord kan je snel en eenvoudig met de metro naar het treinstation Paris Gare de Lyon. De reis met de metro duurt ongeveer 14 minuten en er is ieder 5-10 minuten wel een vertrek. In de de reis met de trein naar Parijs kan je in het barrijtuig soms de metrotickets al kopen. Anders kan dit eenvoudig op het station. 

Op Gare de Lyon zal je met de TGV verder reizen naar Barcelona Centraal (Sants) met verschillende tussenstops in Frankrijk en Spanje.

Reis in 6,5 uur van Parijs naar Barcelona. De totale reistijd is rond de 11 a 12 uur. In Barcelona zal je aankomen bij het treinstation Barcelona Sants. Dit is de snelste manier om met de trein van Amsterdam naar Barcelona te reizen. Er is helaas geen nachttrein of rechtstreekse verbinding.

Verschillende opties met als voorbeeld vanaf Amsterdam:

  • Optie 1: Vertrek om 9:15 met aankomst 21:25 (Overstaptijd 2:19 uur)
  • Optie 2: Vertrek om 9:28 met aankomst 21:25 (eerste deel naar Brussel met IC Brussel en daarna alsnog de Thalys naar Parijs wat onhandiger en tevens duurder is)
  • Optie 3: Vertrek om 10:15 met aankomst 21:25 (Overstaptijd 0:49 uur)

Direct zoeken

Met de trein naar Spanje - Route trein Amsterdam Barcelona

Direct zoeken

Met de Thalys and TGV naar Spanje (Barcelona en Madrid)

U kunt met de trein naar Spanje. Reizen door indrukwekkende gebieden in Frankrijk en Spanje. Het is ook meer comfortabel en sneller dan u zou denken. Daarnaast zijn de treinen in Spanje het meest op tijd in Europa. Er zijn meerdere mogelijkheden om naar het zuiden van Europa met een hogesnelheidstrein te reizen. De meest logische zullen we bespreken.

Allereerst reist u naar Parijs (treintickets Parijs) met de Thalys om vervolgens door te reizen met de TGV naar Barcelona.  De Spaanse hogesnelheidstrein is de AVE. Deze rijdt in slechts 2,5 uur van Barcelona naar Madrid. Dit is daarom een belangrijke concurrent voor de vliegvaart geworden in het land. Uiteraard zijn er ook nog de IC (intercity treinen, nachttreinen en stoptreinen in Spanje. Als u meerdere routes in het land wilt reizen is het handig om een ‘Treinpas Spanje’ te overwegen. Hierbij kan je tot wel 12 reizen in een maand kiezen. Dit geldt dan wel voor de AVE.

Voorbeeldreis met de trein naar Spanje vanuit Nederland:amsterdam parijs barcelona madrid trein

  • Vertrek: Amsterdam Centraal om 09:17 met de Thalys
  • Tussenstop: Parijs Nord aankomst 12:41, Parijs Gare de Lyon vertrek 14:07 met Renfe SNCF (TGV)
  • Tussenstop: Barcelona Sants aankomst 20:33, vertrek 21:15
  • Aankomst: Madrid Atocha 00:02

Totale reisduur van 14 uur en 45 minuten. De goedkoopste prijzen zullen rond de 250 euro zijn.

Autotrein Spanje

Er is ook een mogelijkheid om met de autotrein naar Spanje te reizen. Vertrek zal in de Duitse stad Dusseldorf zijn met als eindbestemming Norbonne (Frankrijk, vlak voor de grens van Spanje). Dit kan met DBautozug. Echter staan de laatste treinreizen tot en met september en oktober 2014 op de website. Momenteel is het dus niet mogelijk.

Scroll naar boven