Trein naar Antwerpen

Met de trein naar Antwerpen kan met de Eurostar (voormalig Thalys) of met de IC. Als u met de Eurostar wilt reizen vanuit Nederland dan moet u opstappen bij de stations Amsterdam Centraal, Schiphol of Rotterdam Centraal. Via de website NS International kunt u gewoon u vertrekplaats kiezen zodat u eerst de IC of stoptrein naar een van deze drie opstapplaatsen gaat. Met de IC zijn er veel meer mogelijkheden. Naast de opstapplaatsen van de Eurostar heeft u met de Intercity Brussel ook nog de mogelijkheid om in Dordrecht of Roosendaal op te stappen. Er zijn nog meer mogelijkheden als u met de standaard IC reist. 

De dagen worden langer, de zon laat zich vaker zien en de feestdagen komen er aan. Reden genoeg om eropuit te gaan. Wat dacht u van Antwerpen? Vanaf € 20,50 reist u comfortabel naar deze bourgondische stad, lees ook onze leuke tips. Hoe eerder u boekt, hoe goedkoper uw ticket!

Route trein naar Antwerpen

Onderstaand is de route die u bereist als u met de Eurostar gaat. Reist u met de Intercity trein dan zijn er in vele gevallen meerdere stops waarbij het ook mogelijk is dat u moet overstappen.

route-eurostar-trein-naar-antwerpen

Boek uw treinticket met de IC of Eurostar naar Antwerpen:

Dienstregeling

Reis op werkdagen vanaf 06:15 en in het weekend vanaf 08:15 naar Antwerpen met de Eurostar. De laatste trein is om 19:15 uur (zaterdagen 18:15). Andere populaire vertrekplekken zijn vanaf Den Haag en Roosendaal. Daarvoor geldt dat je vanaf Den Haag naar Rotterdam kan reizen voor de Eurostar. Je gaat vanaf Roosendaal via Rotterdam en de IC of Eurostar of via Breda met de IC of de stoptrein direct België in op weg naar Antwerpen.

Kosten treinticket naar Antwerpen?

Reist u met de IC dan kunt u al vanaf 20,50 euro een treinticket kopen (1ste klas voor 30 euro) vanaf Amsterdam Centraal. Aangezien het reizen met de IC veelal vaste prijzen zijn zal er weinig tot geen fluctuatie zijn mits er een aanbieding van de NS (superdagretour), Kruidvat, AH NS Dagkaart o.i.d. is.

Als u op tijd boekt (rond de 90 dagen voor vertrek) dan kunt u al vanaf 29 euro een treinkaartje kopen om met de Eurostar naar Antwerpen te reizen vanaf Amsterdam. Reizen met de Eurostar in de eerste klas kan vanaf 45 euro. De goedkopere treintickets zijn veelal in de ochtend of avond.

Ook met een studenten ov betaal je 20 euro omdat je met de IC Brussel reist in vele gevallen. Reis je met de regionale trein dan kan je tot vlak voor de grens kosten besparen echter zal de reisduur wel veel langer duren.

Hoe lang doet u er over om in Antwerpen te arriveren vanaf Amsterdam Centraal Station? 

 • IC Brussel: 1:48 uur
 • Eurostar: 1:19 uur

Voor een klein prijsverschillen tussen de Eurostar en de IC kunt u er twee keer zo snel zijn. Er rijden zo’n 9 a 13 treinen van de Eurostar per dag. De IC rijdt een stuk vaker met zo’n dertig tal treinen per dag. Dit is naar Antwerpen Centraal zijn. Naar Antwerpen-Berchem zijn dit ongeveer 15 stuks per dag. Dit is ook de IC die vaker stopt zoals bij Den Haag HS, Dordrecht en Roosendaal.

Antwerpen bezienswaardigheden

 • Oude historische binnenstad met leuke restaurantjes en barretjes
 • Onze Lieve Vrouwekathedraal
 • Musea zoals Etnografisch, aan de stroom, Rubenshuis
 • Antwerpen Centraal Station (waar de meeste treinen aankomen)
 • Rivier de Schelde
 • Belle Epoque wijk

Hotels in Antwerpen

Voor u onderstaande hotels (centrum gelegen) geselecteerd op basis van populariteit bij de bekende hotel booking websites met de afstand van het treinstation Antwerpen-Centraal waar u waarschijnlijk met de trein aankomt:

 • Hotel Postiljon: 1* en krijgt een 7,7 o.b.v. meer dan 1600 beoordelingen. 19 min, 1,5 km lopen vanaf treinstation Antwerpen-Centraal.
 • ’t Stadhuys Grote Markt: 2* en krijgt een 7,9  o.b.v. meer dan 500 beoordelingen. 20 min, 1,6 km lopen vanaf treinstation Antwerpen-Centraal.
 • Park Inn by Radisson Antwerpen: 3* en krijgt een 8,3  o.b.v. meer dan 1900 beoordelingen. 2 min, 180 meter lopen vanaf treinstation Antwerpen-Centraal.
 • Hyllit Hotel: 4* en krijgt een 8,3  o.b.v. meer dan 1600 beoordelingen. 3 min, 210 meter lopen vanaf treinstation Antwerpen-Centraal.
 • B&B Suites@FEEK: 5* en krijgt een 9,5  o.b.v. meer dan 350 beoordelingen. 22 min, 1,8 km lopen vanaf treinstation Antwerpen-Centraal.

Bus naar Antwerpen

Toch met de bus naar Antwerpen in plaats van met de trein? Enkele opties zijn er om met Eurolines of Flixbus te reizen. De basisprijs met Eurolines vanaf Amsterdam is 19 euro. Vertrek is mogelijk vanaf de meeste grote steden in Midden- en Zuid-Nederland. Flixbus heeft vergelijkbare prijzen, afhankelijk van het tijdstip dat u wilt vertrekken.

Nieuws

 • 15 januari: Antwerpen is een fantastische stad vol mode, lekker eten, shopping en musea. Deze Belgische wereldstad staat bol van cultuur en gezelligheid en is ideaal voor een lekker dagje (of weekendje!) weg. Shop met hoge kortingen tijdens de winter solden in Antwerpen van 3 tot en met 31 januari 2020. Daarna stapt u met alle aankopen gemakkelijk de trein in terug naar huis. Zigzag door straatjes als de Hopland en Schuttershofstraat, de hippe Kammenstraat en de statige pleinen. Bekijk de wandelingen in Antwerpen die we voor u uitgestippeld hebben. In Antwerpen kunt u ook zeker terecht voor kunst en geschiedenis. Op NSfavourites zijn vier favoriete musea uitgelicht. Deze vier musea zijn totaal verschillend, maar zijn op hun eigen manier allemaal het bezoeken waard. Boek minimaal 7 dagen voor vertrek en u reist voordelig naar heel België. Als u doordeweeks reist bent u nog goedkoper uit. Loopt het allemaal wat uit? Geen nood, dan neemt u een trein later terug. Met uw ticket kunt u reizen met elke Intercity trein op de gekozen reisdag.
 • 28 december: Geen zin om te ver van huis te gaan? Antwerpen is een geweldige plek om oud en nieuw te vieren. U kunt er aftellen op de Grote Markt, of ga naar de Schelde, daar is om middernacht een schitterende vuurwerkshow.
 • 16 september: Winter in Antwerpen! Van 7 december tot en met 5 januari 2020 verwelkomt Antwerpen je in een magisch winterwonderland! Enkele reis vanaf € 29
 • 16 augustus: de helft van de treinen zullen uitvallen in België op 17 augustus. Waarschijnlijk geen hinder tussen Breda en Antwerpen maar wel de route Roosendaal – Antwerpen. Er zullen geen treinen stoppen in Knokke. Voor de feestgangers die naar Pukkelpop gaan kunnen ook enige vertraging oplopen naar het treinstation Hasselt vanaf Antwerpen of Brussel.
Scroll naar boven