Trein naar Berlijn

reizen met de trein naar berlijn informatieReis met de trein naar Berlijn. De snelste reistijd is slechts 6 uur en 5 minuten met een prijs vanaf 37,90 euro. Met de snelle IC Berlijn zal je voor eerder genoemde tijd moeten overstappen in Hannover. Vind je het niet erg om er 17 minuten langer over te doen dan hoef je niet over te stappen.

Treintickets zoeken

Met stopcontacten en leeslampjes kunt u eenvoudig de reis doorkomen door te werken, een film op uw tablet te zien of een spelletje op uw laptop te spelen. Met zeven opstapplaatsen in het midden van Nederland (startend vanaf treinstation Amsterdam CS) kunt u voor 37,90 euro in het centrum van de Duitse hoofdstad zitten. Ongeveer iedere 2 uur gaat er een trein rechtstreeks naar Berlijn. Treintickets kan je al vanaf 6 maanden voor vertrek boeken.

Reizen met de trein naar Berlijn

Met de Intercity kan je vanaf Amsterdam zes keer per dag reizen naar het oosten van Duitsland zonder dat je hoeft over te stappen. Er is geen maximum bagage waardoor je net zoals normaal niet 1 maar zelfs 2 of meer reiskoffers kunt meenemen. Je kan al vanaf zes maanden voordat u vertrekt de treintickets boeken. De eerste trein naar de stad richting het oosten vertrekt om 7.01 in Amsterdam en de laatste zal zijn om 17.01. Een tip tussendoor; een andere mooie niet zo voor de hand liggende stad is Hamburg. Reis met de trein naar Hamburg in 5 uur voor 29 euro.

Route Amsterdam Berlijn

Met de Intercity Berlijn (ICBerlijn) is er zes maal per dag een rechtstreekse verbinding van Amsterdam naar Berlijn. De snelste verbinding is 6:20 uur vanaf Amsterdam naar Berlijn met de trein. Deze is van alle gemakken voorzien. Na de start vanaf Amsterdam CS vertrekt de trein naar Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo en vervolgens naar Hengelo als laatste opstappunt in Nederland voordat deze naar Duitsland vertrekt. In Duitsland zullen er tussenstops worden gemaakt in Bad Bentheim, Rheine, Osnabrück Hbf, Bünde(Westf), Minden(Westf),Hannover Hbf, Wolfsburg Hbf, Stendal Hbf, Berlin-Spandau om vervolgens in de stad aan te komen. Als je voor de optie kiest om in Hannover over te stappen kan je een kwartiertje sneller zijn. Hier kunt u kiezen uit drie verschillende stations.

amsterdam-met-de-trein-naar-berlijn-te-reizen

Met de trein naar Berlijn goedkoop?

Vaak kan je met de trein naar Berlijn aanbieding hebben. Veelal is het belangrijk om op tijd te boeken omdat je dan voor de goedkoopste prijs kan reizen. Voor een enkele reis betaal je vanuit Amsterdam 37,90 euro naar de grote berlijnse muur zien weekendje berlijn met treinhistorische stad. De trein naar Berlijn retour is 75,80 euro. Voor 30 euro per enkeltje meer kunt u in de eerste klas reizen. De voordelen hiervan zijn bredere zitplaatsen. Er is een leeslamp bij de plaats om gemakkelijk een boek o.i.d. te kunnen lezen als het donker is. Twee stopcontacten zitten er bij de plaatsen aan het raam. Er is toegang tot de NS Lounges en catering bij de zitplaats. De treinprijzen zijn dus een goede concurrentie voor het vliegtuig. Let wel, voor de gegeven prijzen zijn er als je minstens een maand van te voren boekt. Hoe dichter bij het vertrek van de treinreis hoe duurder de treintickets naar Berlijn worden.

Treintickets zijn ook te boeken op de website van Deutsche Bahn. En ook op NMBS Europe. Prijzen ontlopen elkaar vaak niet. Reserveren voor een zitplaats kan tegen een meerprijs. Als u wilt annuleren kan dat tot 1 dag voor vertrek om nog restitutie te krijgen. Dit is echter wel min 19 euro per treinticket.

Bezienswaardigheden Berlijn

Hotel in Berlijn

Aanbevolen hotels Berlijn:

 • ArtHotel Connection (2*)
 • Motel One Berlin-Hauptbahnhof (2*)
 • Casa Camper Berlin (3*)
 • Flower’s Boardinghouse Mitte (3*)Brandenburger Tor in berlijn duitsland na treinreis
 • Adina Apartment Hotel Berlin Hackescher Markt (4*)
 • I31 Hotel (4*)
 • Regent Berlin (5*)
 • Hotel Adlon Kempinsky (5*)

Video

Met het vliegtuig naar Berlijn

Er zijn goedkope vluchten beschikbaar vanaf Amsterdam (Easyjet) en Rotterdam (Transavia) die naar het vliegveld Schönefeld Airport (SXF) gaan. Voor nog geen 100 euro kan je al naar de hoofdstad van Duitsland vliegen. Ook de KLM vliegt vanaf Schiphol naar Berlijn. Mits een aanbieding zal dit wat duurder zijn. Zijn vliegen in tegenstelling tot Easyjet en Transavia naar de grotere luchthaven van Berlijn, Tegel Airport (TXL).

Bus naar Berlijn

Ga met Eurolines of de Flixbus naar Berlijn. Je kan er voor een mooie prijs van 29 euro komen echter zal het een lange trip worden want het duurt meer dan 10 uur voordat je er bent vanaf Amsterdam.

Nieuws

 • 29 december 2019: Dé plek voor oud en nieuw in Berlijn is de beroemde Brandenburger Tor. Samen met een miljoen anderen luidt u hier spectaculair het nieuwe jaar in met muziek van vele dj’s en live bands, plus natuurlijk een groot vuurwerkspektakel.
 • 30 oktober 2019: In wereldstad Berlijn vindt u maar liefst 100 kerstmarkten. Daar zit vast iets voor u tussen! Ga bijvoorbeeld naar de Alexanderplatz waar u naast knusse kraampjes een complete kermis aantreft.
 • 14 augustus 2019: naast de bestaande IC-trein van Amsterdam naar Berlijn zou er een ’turbotrein’ moeten gaan komen op deze route. Alhoewel deze trein in de komende 10 jaar nog niet zal rijden zijn vele al aan het lobbyen om hun eigen stad aan te doen. Mogelijke stops zouden Hengelo/Arnhem/Enschede/Zwolle zijn. De trein zou er voor het gehele traject 4-5 uur over doen.