Met de trein naar Londen

Reis nu met de trein naar Londen! Gemakkelijk, snel en comfortabel reizen doe je met de trein naar Londen. Er is een directe verbinding met de Eurostar trein. Je kan er ook voor kiezen om met een andere trein naar Brussel te reizen zoals de Eurostar of Intercity en dan alsnog over te stappen naar de Eurostar om in Londen te arriveren. Er rijden rechtstreekse Eurostar treinen. Er rijden 4 treinen per dag met eindbestemming London St. Pancras International vanaf Amsterdam via Rotterdam, Brussel Zuid. De oversteek naar Engeland zal in Frankrijk gemaakt worden.

 • Eurostar naar Londen retour € 94 (vanaf € 55 enkele reis). Naast de vele versoepelingen voor reizen naar Engeland rijdt er vanaf april vier keer per dag een Eurostar naar Londen. Met Eurostar stapt u hartje centrum uit en kunt u deze metropool direct ontdekken. Daarnaast heeft u geen zorgen over onverwachte wijzigingen, uw ticket kan tot 7 dagen voor vertrek zonder kosten gewijzigd worden naar een andere reisdatum. Daarna kost het 30 euro. In beide gevallen betaal je het prijsverschil van het nieuwe treinticket extra.

Van Amsterdam naar London St. Pancras International rijdt er een supersnelle, rechtstreekse Eurostar. Voor u het weet geniet u van deze veelzijdige stad. Door de snelle verbinding is een weekendje Londen zeker de moeite waard. Rechtstreekse Eurostar treinen naar Londen:

 • Londen is de perfecte stad voor een weekendje weg en vanaf april rijdt Eurostar 4 maal per dag naar deze swingende metropool. Boek nu al voor het najaar, feestdagen of volgend voorjaar.Maar wacht niet te lang, vroeg boeken loont!

Tijden en Prijzen

Pakketreis Trein + Hotel

Inhoudsopgave:

 1. Route trein Londen
 2. Prijzen trein naar Londen
 3. Stedentrip Londen
 4. Tickets nodig voor attracties?

Route trein Londen

De route vanaf Amsterdam naar Londen:

met-de-trein-naar-londen-re

Er zijn wel enkele stops maar er kan alleen een reis geboekt worden naar Londen.

Eurostar

De nieuwe directe treinreizen zullen er 4:02 uur over doen vanaf Amsterdam. Er zal alleen in Rotterdam en Brussel een tussenstop gemaakte worden met de Rechtstreekse Eurostar.

Dienstregeling Eurostar

Vertrek vanaf Amsterdam CS

 • 06:45
 • 14:45
 • 16:45
 • 18:45

Vertrek vanaf Rotterdam

 • 8:28
 • 14:28
 • 17:28
 • 19:28

Aankomst treinstation Londen St Pancras Int’l

 • 09:57
 • 17:47
 • 19:47
 • 21:57

Vertrek vanuit Londen St Pancras Int’l:

 • 06:16
 • 08:16
 • 11:04
 • 18:01

IC en Eurostar

U reist van zowel Amsterdam of Rotterdam naar Londen met de Intercity naar Brussel. In Brussel stapt u over op de Eurostar om direct naar de hoofdstad van Engeland te reizen. Als u niet vanaf Amsterdam, Schiphol of Rotterdam reist dan gaat u in principe per Intercity naar Brussel. Vanaf Brussel heb je tussenstops in Lille en Ebbsfleet.

In combinatie met de IC duurt de reis Amsterdam – Londen 4:50 uur. Vanaf Rotterdam zal dit 4:10 uur zijn met een overstap in Brussel.

Reizen vanaf een willekeurige stad in België werkt in principe hetzelfde. Voor de meeste mensen zal de startlocatie de dichtstbijzijnde treinstation zijn op weg naar Brussel-Zuid station. Echter kan het voor de mensen die in het westen wonen (Gent, Brugge, Oostende, Kortrijk, Roeselare, Ieper etc.) lonen om naar Lille (Rijssel) te reizen met de trein om daar over te stappen op de Eurostar. Hierdoor kan je tijd en geld besparen. Vanaf Brussel Zuid rijden er zo’n 6 tot en met 9 treinen (op maandag en vrijdag meestal 9 en in het weekend 6 a 7) naar Londen St Pancras Int’l. De trein zal er iets meer dan 2 uur over doen.

U kunt ook met de Eurostar trein naar Brussel reizen vanaf Amsterdam en Rotterdam. Dit zijn echter enkele treinen per dag. De terugweg van Londen naar Amsterdam kunt u wel rechtstreeks bereizen zonder dat u hoeft over te stappen in Brussel. Dit kan vroeg in de ochtend of eind van de middag. zie onderstaand schema voor de dienstregeling:

Prijzen trein naar Londen

Prijzen met vertrek vanaf Amsterdam: treintickets Londen vanaf  55 euro heen en 39 euro voor de retourreis (als je een retourticket koopt). Dat is goedkoop en comfortabel reizen. Wilt u meer comfort en met de Eurostar reizen dan kan dat voor ongeveer tussen de 70 en 110 euro per treinticket (soms zelfs voor dezelfde prijs als de IC, 59 euro dus. Bekijk hiervoor meerdere vertrekdatums en vertrektijden). Reizen in de eerste klas en nog wat comfortabeler reizen met de sneltrein Eurostar heeft veelal een tarief vanaf 160 euro.

Zie Tijden en Prijzen

Het voordeel in de eerste klas Premium in de Eurostar is dat je een welkomstdrankje krijgt aangeboden tezamen met een snack of maaltijd. Tevens is er gratis WIFI (draadloos internet) en diverse dagbladen. Ook is er meer beenruimte en een bredere zitplaats.

In de Eurostar snelheidstrein zijn er drie verschillende klasse beschikbaar:

 • Standard
 • Standard Premier (ruimere zitplaatsen, gratis tijdschriften, lichte maaltijd en drankje)
 • Business Premier (extra snelle check-in, gratis WIFI in lounges, , gratis tijdschriften en kranten, gratis maaltijd en drankje)

Voor alle klasse zijn ook maaltijden/snacks/drankjes in de barrijtuig te bestellen.

Ben je al in Brussel dan kan je direct vanaf het treinstation Brussel Zuid naar Londen St. Pancras station reizen voor 56 euro per enkele reis. Boek je een retour dan kan je voor 39 euro per enkele reis (dus totaal 78 retour) met de trein naar Londen.

brussel londen prijzen standard, premier en business premier

Stedentrip Londen

Citytrip Londen met de trein? U kunt op vrijdag weg en zondag weer terug zijn in Nederland voor een onvergetelijke tijd in deze geweldige stad. Door in het weekend te reizen hoeft u ook geen vrije dagen van werk op te nemen. Op vrijdag rijdt de Eurostar vanaf 7:47 uur in de ochtend tot in de avond zo’n 4 keer.

Pakketreis Trein + Hotel

TIP: Ga met de trein naar Londen inclusief hotel en bespaar daarmee op de totale kosten.

Video

Tickets nodig voor attracties?

Koop alvast online je tickets voor de leukste attracties in Londen. Het aanbod bevat onder andere:

Zie Prijzen

Meer informatie over vliegen naar Londen: Vliegveld-Londen.nl. Vliegen hoeft al niet zo duur te zijn mits je naar London City Airport wilt. De overige vliegvelden zijn vaak voor tussen de 50 en 100 euro retour mits je op tijd boekt.

Met de boot of/en bus

Je kan naast reizen met de trein naar Londen dus ook met het vliegtuig maar ook met de boot.

Optie 1:

 • IJmuiden – Newcastle: voor een volwassene betaal je vanaf  125 euro (zelfs tot 9 personen, dit bedrag is een prijs vanaf per auto) en een hut voor de overnachting is rond de 200 euro (2 t/m 5 personen).

Optie 2:

 • Hoek van Holland – Harwich: voor een volwassen betaal je vanaf 130 euro (loopt langzaam op bij meerdere personen) per enkele reis en een hut voor 1 persoon is er al vanaf 20 euro.

Nieuws

 • Op dit moment reist u nog naar Londen met een overstap, maar we werken hard aan het realiseren van een rechtstreekse treinverbinding. Schrijf u nu alvast in voor een Londen-update en ontvang als één van de eersten een e-mail wanneer de ticketverkoop open gaat! In Londen is de Afternoon Tea nog steeds heel populair. Op diverse locaties in Londen kunt u genieten van verschillende soorten thee, geserveerd met hartige en zoete lekkernijen. Bijvoorbeeld bij de Royal Albert Hall, het Lancaster hotel of Sketch. Fortnum & Mason is typisch Engels en absoluut een bezoekje waard wanneer u in Londen bent. U kunt hier werkelijk alle soorten thee vinden. Ze verkopen in de winkel met vijf etages ook diverse soorten jam, keukengerei, kookboeken en servies. Ottolenghi, Jamie Oliver, Marco Pierre White en Heston Blumenthal zijn slechts een paar namen van grote chefs met één of meerdere restaurants in Londen.
 • Londen is een fantastische plek om het nieuwe jaar in te luiden. Langs de oevers van de Thames kunt u om middernacht de vuurwerkshow bekijken. Mis ook de Nieuwjaarsparade met meer dan 8500 artiesten uit 20 landen niet.
 • Geniet in dé kerst-shophoofdstad van Europa van knusse kerstmarkten en prachtige verlichte straten. Hyde Park verandert in een totaal Winter Wonderland met oneindig veel kerststallen.
 • De route met de trein Eurostar van Brussel naar Londen is afgelopen kwartaal veel gebruikt. Voornamelijk de mensen uit de Verenigde Staten kiezen voor deze route met de trein. Die kiezen voor het gemak om vanuit het centrum in Brussel of Amsterdam naar Londen te reizen. Er is vanaf juni nu een derde directe verbinding vanaf Amsterdam naar Londen.
Scroll naar boven