Route Thalys/Eurostar

De route met de trein naar Parijs kan voor iedereen anders zijn. U kunt namelijk in combinatie met de IC vanaf ieder treinstation in Nederland of België naar Parijs reizen. U zult met de IC namelijk naar het dichtstbijzijnde station moeten reizen waar de Eurostar (voormalig Thalys) ook stopt. Vanaf dat treinstation zult u verder met de Eurostar naar Parijs.

Treintickets Parijs
Route naar Parijs

Waar stopt de Eurostar op naar Parijs?

route-thalys-trein-naar-parijs

De route van de Eurostar vanuit Parijs is hetzelfde.

Eurostar bestemmingen

De Eurostar stop op de hoofdstations van de volgende steden:

België

Duitsland

Engeland

Frankrijk

Nederland

Seizoensreizen

  • Bourg St. Maurice (Franse alpen in de winter)
  • Marseille (Zuid-Frankrijk in de zomer)

Er is een mogelijk om in combinatie met Altibus meerdere skigebieden te bereiken vanuit Moutiers, Aime en Bourg ST Maurice. Zie afbeelding:

Eurostar-naar-de-alpen-in-frankrijk (Moutiers, Aime en Bourg-St-Maurice)

Complete route map Eurostar

Waar voor de meeste Nederlanders de route met de Eurostar naar Parijs genoeg is zal dit voor veel mensen uit Frankrijk en België anders zijn. Vanuit Parijs en Lille kan je namelijk via Brussels naar vele bestemmingen in Duitsland reizen. Voor de mensen in Nederland is dit minder aantrekkelijk vanwege de aanwezigheid van de internationale ICE trein (kan wel handig zijn om vanaf Maastricht naar Luik te reizen). Vanuit Brussel zal je via Luik, Duitsland met de Eurostar reizen. Grote bestemming hier is Keulen (Cologne). Deze route is tevens handig voor mensen die een goedkoop vliegticket hebben kunnen boeken vanaf de vliegvelden van Düsseldorf of Keulen (Köln/Bonn). Verste en nieuwste eindpunt van deze route is Dortmund.

 

Eurostar-Route

Scroll naar boven