Trein naar Italië

Er zijn verschillende manieren om met de trein naar Italië reizen.

Via München met City Night Line naar Italië

U kunt er voor kiezen op de City Night Line naar Munchen te nemen om vervolgens met de DB Bahn (Intercity en Eurocity) verder te reizen naar Noord Italië. Het voordeel hiervan is dat je het eerste deel van de reis in de nacht reist en hierdoor tijdwinst boekt. Als u in de ochtend aankomt kunt u er voor kiezen om de trein naar Milaan (tijdsduur ongeveer 7.15 uur) of de trein naar Rome (tijdsduur van ongeveer 9.00 uur) te reizen. In beide gevallen kom je dan eind van de middag aan. De totale reisduur naar Noord-Italië zal minimaal 16 uur zijn op deze manier.

Via Parijs met Thalys en TGV trein naar Italië

Een andere manier is om met de Thalys naar Parijs Nord te reizen. Vanuit ParijsGare de Lyon verder te reizen met de TGV. De bestemming met de TGV trein naar Turijn. Vanuit Turijn de Eurostar Italia naar Rome. Als u later in de ochtend of middag vertrekt vanaf bijvoorbeeld Amsterdam dan zal je voor het laatste traject met de InterCityNight moeten reizen om dan in plaatse van de avond de volgende ochtend te arriveren.

Prijzen voor de twee bovenstaande reizen zijn op aanvraag. Zie Treintickets Parijs

Autotrein Italië

Vanaf mei tot met september kan je met de autotrein naar Italië (Livorno) reizen. Het vertrekpunt in Nederland is Den Bosch. Elke vrijdag (14:17) vertrekt er een die op zaterdag aankomt (11:05). De prijs is hiervoor vanaf 99 euro heen en vanaf 79 euro terug.

autotrein-italie-den-bosch-