Trein naar Italië

Er zijn verschillende manieren om met de trein naar Italië reizen.

Via Basel (Zwitserland)

Als voorbeeldreis nemen we de route van Amsterdam CS naar Milaan CS.

  • Optie 1: Amsterdam 07:38 – Milaan 19:50. De snelste reistijd bedraagt 10:39 bij een vertrek vroeg in de ochtend. Er zijn 2 aanbevolen routes die in de ochtend beginnen. Reis vanaf Amsterdam CS direct naar Basel met de ICE. Deze directe verbinding is bij NSinternational.nl te boeken. In Basel stap je over naar de Eurocity en ben je in een kleine 5 uur reistijd in Milaan. Voor 4 euro extra is een gereserveerde zitplaats bij te boeken.
  • Optie 2: reis met de Eurostar naar Parijs. Eenmaal met de trein aangekomen zal je naar Parijs Gare de Lyon treinstation moeten. Dit kan met de Metro. Vanuit Parijs reis je naar Zurich met de TGV. Vanaf Zurich reis je verder met de trein naar Milaan. Dit laatste stukje is met de EuroCity.

Dus boek jouw treinticket naar Basel:

Zoek actuele prijzen

Je kan ook in de nacht reizen. Dan vertrek je bijvoorbeeld om 20:28 vanuit Amsterdam Centraal met de Nightjet naar Basel. Daar zal je om 06:20 uur aankomen. Je hebt een 10 minuten de tijd om over te stappen. De volgende trein van Basel naar Milano Centrale vertrekt om 06:28 uur en zal aankomen om 10:40. We raden aan om de reis naar Basel van te voren te boeken. Daarna is er normale dienstregeling wat ter plekke geboekt moet worden. Er zijn echter wel enkele opties om dit tegenwoordig te boeken maar kijk daarvoor goed bij de tijden en het reisschema.

Via München met City Night Line naar Italië

U kunt er voor kiezen op de City Night Line naar München te nemen om vervolgens met de DB Bahn (Intercity en Eurocity) verder te reizen naar Noord Italië. Het voordeel hiervan is dat je het eerste deel van de reis in de nacht reist en hierdoor tijdwinst boekt. Als u in de ochtend aankomt kunt u er voor kiezen om de trein naar Milaan (tijdsduur ongeveer 7.15 uur) of de trein naar Rome (tijdsduur van ongeveer 9.00 uur) te reizen. In beide gevallen kom je dan eind van de middag aan. De totale reisduur naar Noord-Italië zal minimaal 16 uur zijn op deze manier.

Via Parijs met Eurostar en TGV trein naar Italië

Een andere manier is om met de trein naar Parijs Nord te reizen. Vanuit Parijs – Gare de Lyon verder te reizen met de TGV. De bestemming met de TGV trein naar Turijn. Vanuit Turijn de Eurostar Italia naar Rome. Als u later in de ochtend of middag vertrekt vanaf bijvoorbeeld Amsterdam dan zal je voor het laatste traject met de InterCityNight moeten reizen om dan in plaatse van de avond de volgende ochtend te arriveren.

Prijzen voor de twee bovenstaande reizen zijn op aanvraag. Zie Treintickets Parijs

Autotrein Italië

Vanaf mei tot met september kan je met de autotrein naar Italië (Livorno) reizen. Het vertrekpunt in Nederland is Den Bosch. Elke vrijdag (14:17) vertrekt er een die op zaterdag aankomt (11:05). De prijs is hiervoor vanaf 99 euro heen en vanaf 79 euro terug. Helaas is deze dienstregeling niet meer beschikbaar. Je kan wel steeds makkelijk naar Milaan reizen met de trein. Via Parijs of Basel ben je er zo. Eenmaal in Milaan kan je verder reizen naar Rome bijvoorbeeld.

Zoek actuele prijzen

autotrein-italie-den-bosch-

Scroll naar boven