Trein naar Italië

Er zijn verschillende manieren om met de trein naar Italië reizen.

Via Basel (Zwitserland)

Als voorbeeldreis nemen we de route van Amsterdam CS naar Milaan CS. De snelste reistijd bedraagt 10:39 bij een vertrek vroeg in de ochtend. Er zijn 2 aanbevolen routes die in de ochtend beginnen. Route 1 begint om 06:38 met een aankomst om 17:17 waarbij er 4 keer overgestapt moet worden in Duisburg, Mannheim Hbf, Basel SBB en Lugano. Route 2 in de ochtend begint iets later en doet er iets langer over maar het grote voordeel is dat je maar 2 keer hoeft over te stappen. Reis vanaf Amsterdam CS om 08:08 direct naar Basel met aankomst om 19:17. Deze directe verbinding is bij NSinternational.nl te boeken. De route naar Milano via Lugano heeft alleen dienstregeling en is niet te boeken. Dat kan je gewoon op het treinstation doen. Dus boek jouw treinticket naar Basel:

Zoek actuele prijzen

Je kan ook in de nacht reizen. Dan vertrek je bijvoorbeeld om 19:30 vanuit Amsterdam Centraal met de Nightjet naar Bonn Hbf. Daar zal je om 23:09 uur aankomen. Je hebt ruim een uur de tijd om op het zelfde spoor over te stappen. De volgende trein van Bonn naar Basel SBB vertrekt namelijk om 00:14 uur en zal vroeg in de ochtend aankomen om 06:22. Vanuit Basel vertrek je om 07:03 uur naar de Italiaanse stad Lugano waar je om 09:58 arriveert. Het laatste stukje naar Milano Centrale gaat om 11:02 en duurt 1 uur en 15 minuten. Je zal naar verwachting om 12:17 uur in Milaan, Italië, aankomen. Je zou 30-45 minuten eerder kunnen aankomen als je er voor kiest om vanaf Basel naar Milaan te reizen via Zürich HB, Chiasso en Monza. Dat zijn echter wel enkele overstappen extra. We raden aan om de reis naar Basel van te voren te boeken. Daarna is er normale dienstregeling wat ter plekke geboekt moet worden.

Via München met City Night Line naar Italië

U kunt er voor kiezen op de City Night Line naar München te nemen om vervolgens met de DB Bahn (Intercity en Eurocity) verder te reizen naar Noord Italië. Het voordeel hiervan is dat je het eerste deel van de reis in de nacht reist en hierdoor tijdwinst boekt. Als u in de ochtend aankomt kunt u er voor kiezen om de trein naar Milaan (tijdsduur ongeveer 7.15 uur) of de trein naar Rome (tijdsduur van ongeveer 9.00 uur) te reizen. In beide gevallen kom je dan eind van de middag aan. De totale reisduur naar Noord-Italië zal minimaal 16 uur zijn op deze manier.

Via Parijs met Thalys en TGV trein naar Italië

Een andere manier is om met de trein naar Parijs Nord te reizen. Vanuit Parijs – Gare de Lyon verder te reizen met de TGV. De bestemming met de TGV trein naar Turijn. Vanuit Turijn de Eurostar Italia naar Rome. Als u later in de ochtend of middag vertrekt vanaf bijvoorbeeld Amsterdam dan zal je voor het laatste traject met de InterCityNight moeten reizen om dan in plaatse van de avond de volgende ochtend te arriveren.

Prijzen voor de twee bovenstaande reizen zijn op aanvraag. Zie Treintickets Parijs

Autotrein Italië

Vanaf mei tot met september kan je met de autotrein naar Italië (Livorno) reizen. Het vertrekpunt in Nederland is Den Bosch. Elke vrijdag (14:17) vertrekt er een die op zaterdag aankomt (11:05). De prijs is hiervoor vanaf 99 euro heen en vanaf 79 euro terug.

Zoek actuele prijzen

autotrein-italie-den-bosch-

Scroll naar boven