Trein naar Duitsland

Super gemakkelijk met de trein naar Duitsland. Ja het kan! De ICE trein rijdt bijna ieder uur. Er dient voor de kleinere steden wel een overstap te maken, zowel in Nederland of Duitsland. De ICE rijdt vanaf Amsterdam naar Utrecht naar Arnhem en door naar het oosten. Reizen naar Duitsland is ook mogelijk met de IC. Ook dan moet je in de meeste gevallen overstappen op de RE of de S. Veelal met de DPN verder vanaf Venlo.

Met de trein naar Duitsland: Juichen voor Oranje We zijn er weer bij! Het Nederlands elftal heeft zich geplaatst voor het EK in Duitsland komende zomer en u kunt de speelsteden natuurlijk bezoeken met de trein. De verkoop start vanaf 17 december (iets na middernacht)! Het Nederlands elftal speelt in Hamburg, Leipzig en Berlijn.

Reizen met de trein naar Duitsland

Andere steden

  • Karlsruhe: Het historische centrum is vooral bijzonder omdat alle straten uitkomen op het slot van Karlsruhe. Compleet met een paleistuin en een museum. Boek nu vanaf 40 euro
  • Bremen: De oude handelsstad Bremen staat vol met oude, typisch Duitse arbeidershuisjes. Boek nu vanaf 30 euro
  • Bonn: De voormalige hoofdstad van West-Duitsland ligt in een regio met sprookjesachtige kastelen. Boek nu vanaf 25 euro

Dit zijn zomaar een aantal steden waar wij aandacht hebben besteed. Net zoals je in Nederland vanaf ieder treinstation kunt beginnen met de reis zo kan je in Duitsland ook op ieder station eindigen. Hoe verder je van de grote of ‘verbindingssteden’ afreist hoe meer je zal moeten overstappen in de meeste gevallen. Ook niet altijd is er in ieder dorp een station aanwezig en zal je moeten overstappen naar de bus of ander vervoersmiddel. Onze zuiderburen kent een goed netwerk om te reizen en is het doorreisland naar oost Europa. Vaak zal er in Berlijn of in München een overstap gemaakt moeten worden. Ook een nachttrein naar Duitsland is een goede optie zodat je in de ochtend weer ‘fris en fruitig’ kunt overstappen om vervolgens verder te reizen naar bijvoorbeeld Noord-Italië. Treinkaartjes of tickets naar Duitsland en verder zijn gemakkelijk op de DB Bahn of NS website te bestellen. Als je niet gebonden bent aan een bepaalde periode dan kan je de aanbiedingen in de gaten houden om zo goedkoop naar Duitsland te kunnen reizen.

Waarom zou je eigelijk naar Duitsland met de trein willen? 

Het land kent veel geschiedenis en is een belangrijk economisch land in Europa. Vanwege de centrale ligging is het door voor landen toegankelijk. Daarnaast lopen ze voorop in vele opzichten. Leuke bestemmingen zijn de kerstmarkten in onder andere Keulen en Dusseldorf, Oktoberfest in München en de geschiedenis in Berlijn.

trein-naar-duitsland

Interieur ICE trein Amsterdam naar Duitsland

De ICE is een van de mogelijkheden om met de trein naar Duitsland te reizen. De ICE rijdt naar de grootste steden van het land. Vanuit Nederland zijn er meerdere opstapplaatsen beginnend in Amsterdam. Een andere mogelijkheid is de IC Berlin. Dit is een gewone Intercity die vanuit Amsterdam rechtstreeks naar Berlijn rijdt. Daarnaast is er de mogelijkheid om met gewone Intercity’s te reizen echter zal er dan meer overgestapt moeten worden.

Duitsland = Bierland

De Duitse Biertuinen zijn ontstaan in Beieren. Het principe en de traditie van de ‘Biergarten’ bestaat ondertussen al meer dan 200 jaar. De provincie Beieren is nog steeds bij uitstek dé plek om een biergarten te bezoeken maar ze hebben inmiddels ook heel Duitsland veroverd. En met de trein bent u er zo!

Berlijn is heel bijzonder, maar Duitsland zit vol met prachtige bestemmingen. Ontdek bijvoorbeeld Stuttgart, een van de groenste steden in Duitsland met een rijke historie.

Scroll naar boven