Trein naar België met IC of Eurostar

Gemakkelijk met de trein naar België. Met de Eurostar zit u in no time in Antwerpen en Brussel. Mocht u naar andere steden willen dient u in de meeste gevallen over te stappen. U kunt ook de IC Brussel naar België nemen. Dit is vaak net even goedkoper als de Eurostar maar duurt er wel wat langer (bijvoorbeeld vanaf Rotterdam duurt het ongeveer 2 uur in plaats van 1 uur) en er is minder luxe. De trein naar België plannen kan handig zijn aangezien de tickets de kosten verlagen als u op tijd boekt met de hogesnelheidstrein.

 • Antwerpen: houd je van modewinkels? Ga dan zeker een keer naar Antwerpen toe. Met meerdere prachtige musea kan je gemakkelijk in een dag shoppen en cultureel vermaak hebben. De reis vanaf Amsterdam duurt 1:12 uur met de Eurostar voor 29 euro. Met de IC is het ook mogelijk maar daar geldt een langere reistijd voor.
 • Brussel: wil je onder 2 uur in hartje Brussel zijn? Reis dan met de Eurostar (IC ook mogelijk met langere reistijd) voor 29 euro. Ga genieten op de grote markt en wandel door de knusse gezellige straatjes met restaurantjes. Vergeet natuurlijk niet Manneke Pis gedag te zeggen! Zeker een aanrader de trein van Nederland naar België.
 • Gent: op zoek naar een kleine stad met historisch centrum en leuke gezellige terrasjes? Ga dan naar Gent! De stad heeft echter nog meer te bieden zoals het begijnhof. Reis naar Gent met de trein in zijn geheel met de IC met 2 keer overstappen of reis eerst met de Eurostar naar Antwerpen en ga dan verder met de IC. Met de Eurostar ben je sneller en maar het is veelal wel wat duurder. Reis met de IC in 3 uur naar Gent voor 30 euro.
 • Brugge: bezoek ene schitterende kathedraal, wandel door kronkelende straatjes (niet echt geschikt voor hoge hakken) en geniet van een heerlijk Belgisch biertje op het plein. Reisduur is onder 3 uur en is vanaf 35 euro (Thalys-IC combinatie) als je vroeg boekt. Als je Brugge treinticket last minute boekt kan je beter met de IC reizen qua prijs. Dit kost 30,50 euro en je doet er 3:33 uur over.

Hoe zit het eigenlijk met de lokale treinen in België?

Een trein in België is eigenlijk net zoals in Nederland met IC’s (Intercity’s en stoptreinen). Het netwerk bestaat Met de trein naar belgie reizenvoornamelijk uit hoofdspoorlijnen waar ook hogesnelheidstreinen over heen gaan. Er zijn echter ook trajecten die alleen voor de hogesnelheidstrein is zoals de route van Brussel naar Lille in Frankrijk. De officiële website om treinkaartjes te boeken bij onze zuiderburen is Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen. Op de homepagina is er een duidelijke routeplanner om routes en tickets te boeken. Tip: houdt deze website ook goed in de gaten voor als er eventuele stakingen gepland staan. Bij de stations kunnen bij de automaten of loketten ook treintickets gekocht worden. In de trein zelf kan je ook een kaartje kopen echter geldt er een boordtarief van 7 euro bovenop het standaardtarief. Er zijn verder diverse 10-ritten kaarten te koop voor jongeren onder de 26, korte afstanden of alle afstanden zonder beperkingen.

De gezelligheid van België vindt u niet alleen in Brussel. Ook de stad Gent is zeer geschikt voor een stedentrip over de grens. Onze tip: bezoek het kasteel Gravensteen in hartje stad!

Nieuws

Op stedentrip naar Antwerpen, Brussel of het pittoreske Gent? We ♡ België! Met deze actie reist u extra voordelig met de trein naar België.

 • Boeken: 9 februari 2023 t/m 2 maart 2023
 • Reizen: 11 februari 2023 t/m 31 maart 2023
 • Reis met Intercity Brussel naar België

—–

Reis met Intercity Brussel vanuit Amsterdam, Rotterdam en Breda naar de leukste Belgische steden. Of u nu zin heeft in een dagje shoppen, cultuur proeven, wandelen of vooral lekker eten en drinken… De Vlaamse steden hebben het allemaal!

En met het Early Bird tarief van Intercity Brussel reist u wel heel voordelig!

—–

Samen naar België!

Tijdelijk reist u samen wel héél voordelig naar alle stations in België! Boek nu een 2-persoons treinticket voor maar € 29 per enkele reis 2e klas (€ 14,50 p.p.) en 1e klas voor € 39 (€ 19,50 p.p.), geldig vanaf elk station in Nederland. Een leuke cadeautip voor Valentijn?

 • Boeken: 23 januari t/m 13 februari
 • Reizen: 13 februari t/m 15 maart

Dus trek er samen op uit, iedereen mag mee: uw geliefde, vriend, vriendin, broer, zus, vader, moeder, zoon, dochter, collega, verzin het maar! De tickets zijn boekbaar voor 2, 4, 6 of 8 personen en geldig op Intercity Brussel.

—–

Niet alleen in Duitsland kunt u kerstmarkten bezoeken, ook in België kunt u terecht voor de kerstsfeer op gezellige wintermarkten. Wist u bijvoorbeeld dat Gent van de zomerse Gentse Feesten ook een wintervariant heeft? De leukste tips hebben we voor u op een rijtje gezet.

 • Gezelligheid in Leuven: Van foodtruckfestival tot gospelconcert; in Leuven is van 11 t/m 22 december genoeg te doen. Proef vanillejenevertjes en bezoek het huis van de Kerstman.
 • Gentse Winterfeesten: Gent pakt groot uit van 6 december t/m 5 januari! Van een winterwonderkasteel in het Gravensteen tot de Husky-bar met muziek, Streedfood en drankjes.
 • Kerstmagie in Luik: De kerstmarkt van Luik is speciaal én de oudste kerstmarkt van België met meer dan 200 kraampjes. Dit jaar van 29 november t/m 30 december.
 • Veelzijdig Mechelen: Van 6 december t/m 5 januari loopt “Mechelen Houdt Je Warm”. Met gezellige winterbarretjes, een schaatsboot, warme wijnen en natuurlijk speciaalbieren.
Scroll naar boven