Trein naar België met IC of Thalys

Gemakkelijk met de trein naar België. Met de Thalys zit u in no time in Antwerpen en Brussel. Mocht u naar andere steden willen dient u in de meeste gevallen over te stappen. U kunt ook de IC Brussel naar België nemen. Dit is vaak net even goedkoper als de Thalys maar duurt er wel wat langer (bijvoorbeeld vanaf Rotterdam duurt het ongeveer 2 uur in plaats van 1 uur) en er is minder luxe. De trein naar België plannen kan handig zijn aangezien de tickets de kosten verlagen als u op tijd boekt met de hogesnelheidstrein.

  • Antwerpen: houd je van modewinkels? Ga dan zeker een keer naar Antwerpen toe. Met meerdere prachtige musea kan je gemakkelijk in een dag shoppen en cultureel vermaak hebben. De reis vanaf Amsterdam duurt 1:12 uur met de Thalys voor 29 euro. Met de IC is het ook mogelijk maar daar geldt een langere reistijd voor.
  • Brussel: wil je onder 2 uur in hartje Brussel zijn? Reis dan met de Thalys (IC ook mogelijk met langere reistijd) voor 29 euro. Ga genieten op de grote markt en wandel door de knusse gezellige straatjes met restaurantjes. Vergeet natuurlijk niet Manneke Pis gedag te zeggen! Zeker een aanrader de trein van Nederland naar België.
  • Gent: op zoek naar een kleine stad met historisch centrum en leuke gezellige terrasjes? Ga dan naar Gent! De stad heeft echter nog meer te bieden zoals het begijnhof. Reis naar Gent met de trein in zijn geheel met de IC met 2 keer overstappen of reis eerst met de Thalys naar Antwerpen en ga dan verder met de IC. Met de Thalys ben je sneller en vaak zelfs goedkoper uit.
  • Brugge: bezoek ene schitterende kathedraal, wandel door kronkelende straatjes (niet echt geschikt voor hoge hakken) en geniet van een heerlijk Belgisch biertje op het plein. Reisduur is onder 3 uur en is vanaf 35 euro (Thalys-IC combinatie)

Hoe zit het eigenlijk met de lokale treinen in België?

Een trein in België is eigenlijk net zoals in Nederland met IC’s (Intercity’s en stoptreinen). Het netwerk bestaat Met de trein naar belgie reizenvoornamelijk uit hoofdspoorlijnen waar ook hogesnelheidstreinen over heen gaan. Er zijn echter ook trajecten die alleen voor de hogesnelheidstrein is zoals de route van Brussel naar Lille in Frankrijk. De officiële website om treinkaartjes te boeken bij onze zuiderburen is Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen. Op de homepagina is er een duidelijke routeplanner om routes en tickets te boeken. Tip: houdt deze website ook goed in de gaten voor als er eventuele stakingen gepland staan. Bij de stations kunnen bij de automaten of loketten ook treintickets gekocht worden. In de trein zelf kan je ook een kaartje kopen echter geldt er een boordtarief van 7 euro bovenop het standaardtarief. Er zijn verder diverse 10-ritten kaarten te koop voor jongeren onder de 26, korte afstanden of alle afstanden zonder beperkingen.