Trein naar Düsseldorf

Reistijden

met de trein naar dusseldorf met iceAls u met de trein naar Düsseldorf wilt reizen kan dit met de hogesnelheidstrein de ICE. Deze treinen vertrekken 7 keer per dag. Trein van Amsterdam naar Düsseldorf Hbf centrum zonder over te stappen. Vanaf Amsterdam zit je zo in de stad. Het duurt slechts 2:08 uur. U kunt ook vanaf Utrecht en Arnhem een direct verbinding hebben. Vanaf Utrecht duurt 1:44 uur om er te komen en Arnhem vanaf 1:09 uur. Woont u in de omgeving van Den Haag of Rotterdam dan dient u eerst naar 1 van eerder genoemde steden te reizen.

Prijzen met de Trein naar Düsseldorf

U kunt al vanaf 19,90 euro per enkele reis vanaf Amsterdam naar Düsseldorf. Voor Düsseldorf retour betaal je vanaf 39,80 euro. Als u eerste klas wilt reizen bent u voor een enkeltje 29,90 euro kwijt. U heeft dan echter wel meer luxueuze stoelen die verstelbaar zijn. U dient wel op tijd te boeken want de goedkopere tickets raken op. De tickets die zo goedkoop zijn kunnen niet geannuleerd worden of om te boeken.

Prijzen treintickets Düsseldorf

Treintickets naar Düsseldorf zijn te boeken via nsinternational.nl, Deutsche Bahn AG en NMBS/SNCB.

Route trein Düsseldorf

De ICE rijdt vanaf Amsterdam via de volgende treinstations:

 • Utrecht CS
 • Arnhem CS
 • Oberhausen Hbf
 • Duisburg Hbf

Mocht u verder reizen dan kunt u ook naar Keulen.
met de trein naar dusseldorf vanaf amsterdam

Reizen vanaf België

Reis je met de trein vanaf België naar Düsseldorf dan zal dat via Keulen in Duitsland zijn met de ICE. In België zal je in de meeste gevallen dan ook via het treinstation van Luik gaan. De start van de ICE trein is van Brussel-Zuid. Vanaf iedere andere locatie in België zal je dus met de IC-trein naar Brussel-Zuid of Luik moeten reizen om verder met de ICE naar Düsseldorf te gaan.

Trein naar een Düsseldorf Kerstmarkt

Ieder jaar is het weer feest in de stad. Een prachtige kerstmarkt in de stad. En niet alleen de markt is versierd maar ook vele hotels wat de moeite waard is om te bezichtigen. De markten waar u kunt kijken zijn de traditionele markt Platz en Heinrich Heine Platz.

Zie Tijden en Prijzen

Hoe ziet het treinstation (Hauptbahnhof) er eigenlijk van de buitenkant uit? Zie:

treinstation Dusseldorf

Trein naar Düsseldorf Airport

U kunt met de trein Düsseldorf Airport bereiken door te reizen met de ICE. Is het goedkoop met de trein naar Düsseldorf Airport? Vanaf 18,90 euro.

U dient echter wel over te stappen op het centraal station van Düsseldorf om vervolgens de trein naar Düsseldorf Flughafen te nemen. Deze rijden zo’n 3 keer per uur en het zal zo’n 7 minuten duren voordat u aankomt op International Airport Düsseldorf.

Parkeren Düsseldorf Airport

Als u met de auto reist wilt u natuurlijk bij Düsseldorf Airport parkeren. Bij de luchthaven Düsseldorf kunt u kort en lang parkeren. Als u lang wilt parkeren dan kunt u het best kiezen voor de parkeerterreinen P4, P5 of P6. Wilt u heel goedkoop parkeren dan kunt u het best met de auto staan bij P23, P24 of P25.

De kosten lopen van een dag van 23 euro of voor een hele week op de goedkope parkeerplaatsen voor 40 euro.

Vliegen kan natuurlijk ook. De bestemming is echter zo dichtbij dat het veel sneller met de auto of de trein is. Wil je toch een vlucht naar het vliegveld dan kan dat vanaf Amsterdam Schiphol met KLM. Het is tevens niet goedkoop voor een vlucht van 50 min.

Bus naar Düsseldorf

Je kan ook met de bus naar Düsseldorf reizen. Dat kan dan met Eurolines en Flixbus. Reis je vanaf Amsterdam dan zal je vergelijkbare prijzen vinden van rond de 19 euro per enkele reis (in de bus van Flixbus kan je ook een kaartje kopen echter is dit bijna twee keer zo duur). Afhankelijk van hoe laat je vertrekt en de route zal de reisduur vanaf 2:50 uur duren op zijn snelst.

Hotels

Kijkend naar de meest populaire websites om een hotel te boeken in Düsseldorf (hotels.com en booking.com) komen we tot de volgende hotels in het centrum:

 • Hotel Am Wehrhahn (2*, prijs rond de 80 euro 2 p.k., 7,6 op meer dan 3o0 beoordelingen)
 • Hotel Imperial Düsseldorf (3*, prijs rond de 90 euro 2 p.k., 8,3 op meer dan 8o0 beoordelingen)
 • Me and all hotel Düsseldorf (4*, prijs rond de 180 euro 2 p.k., 8,6 op meer dan 5o0 beoordelingen)
 • InterContinental – Düsseldorf (5*, prijs rond de 210 euro 2 p.k., 9,0 op meer dan 15o0 beoordelingen)

Bezienswaardigheden

Wat is er eigenlijk allemaal te zien voor de toerist in Düsseldorf?

 • Messe Düsseldorf (evenementencomplex)
 • Het oude centrum (Altstadt)
 • Bijzondere architectuur in de haven
 • Symbool van de stad: de kerk St. Lambertus
 • Kasteel Ruïne van Kaiserpfalz aan de Rijn
 • Mooie dure winkels bezoeken? Ga naar Köningsallee
 • Uitzicht op de stad vind je in de Rheinturm toren
 • Belangrijk kerstplein Heinrich-Heine Platz
 • Eeuwenoud park Hofgarten
 • Ook aan de Rijn het landgoed Schloss Benrath
 • Kunstmusea K20 (o.a. Picasso en Mondriaan) en K21

Nieuws

 • 30 oktober 2019: Aan het eind van het jaar verandert de binnenstad van Düsseldorf in een sprookjesachtig tafereel. Loop van plein naar plein en geniet van de versierde winkelstraten.
Scroll naar boven