Trein naar Praag in Tsjechië

treinreis naar tsjechie

U kunt ook met de trein naar Praag reizen reizen. Dit kan zelfs op een eenvoudig manier met alle gemakken. U dient echter wel een keer over te stappen. Dit kan door met de City Night Line reizen naar München en dan verder met de EC. Een andere optie is om naar Oberhausen Hbf te reizen en daar op City Night Line naar Praag te stappen. Er zijn vele opties om vanaf Amsterdam naar Praag met de trein te reizen.

Als je overdag wilt reizen kan dat met de IC Berlijn vanaf Amsterdam. Deze trein reist vanzelfsprekend naar Berlijn toe. Daar moet je overstappen naar een EuroCity die naar Praag rijdt.

Tegenwoordig wordt er greencitytrip een treinreis aangeboden. Dit is een retourreis vanuit Nederland. Er wordt gebruik gemaakt van een nachttrein. Zowel de heen- als de terugreis zal je in de trein overnachten. De treinprijs is vanaf € 176.50 per retourreis. Je kan er nog voor kiezen om extra’s bij te boeken of in een luxer compartiment te reizen. De treinreis vertrekt wekelijks op een van de doordeweekse dagen (veelal donderdag vertrek maar sporadisch ook op woensdags of vrijdags.

Direct zoeken

Prijzen met de trein naar Praag – Tsjechië

Prijzen zijn er al vanaf39,90 euro met de trein naar Praag. Dit geldt voor de tweede en laatste optie van hierboven. Voor de nachttrein krijgt u een zitplaats die u kunt verstellen. Voor 10 euro meer krijgt u een ligplaats en 110 euro meer een plaats met een bed. De trein Praag vanuit Nederland is een goede optie voor iemand die niet van vliegen houdt en toch veel gemak wilt hebben.

Praag is een prachtige stad met een levendig centrum met cultuur. Het mooie is dat je soms een tafel moet delen in bijvoorbeeld een pub maar dit is dan ook een hele mooie manier om in Tsjechië de lokale mensen te ontmoeten onder het genot van een heerlijk biertje of wijntje. De hoofdstad is een veilige stad maar men moet zich er bewust van zijn dat hier ook oplichters actief zijn. Let daarbij ook op de taxichauffeurs die een nachttarief kunnen hanteren midden op de dag.

Bezienswaardigheden

  • Český Krumlov, leuk stadje uit de middeleeuwen en een mooi kasteel
  • Tussen Tsjechië en Polen is er een prachtig berggebied waar je ook kunt skiën
  • Brouwerij bezoeken? Ga naar het bekende Budweiser bier met de fabriek in Česke Budějovice
  • Vyšší Brod, prachtig dorpje aan de Moldau
  • Het enorme stuwmeer Lipnomeer
  • Kutná Hora, bekend om de zilvermijnen en bezit een prachtige kathedraal

Video Tsjechië

Niet met de trein maar toch het vliegtuig?

Wil je toch met het vliegtuig naar Tsjechië reizen dan zal dan ongetwijfeld naar Praag zijn. Vanaf Eindhoven Airport kan dat met Transavia voor 60 euro. Wil je toch vanaf Rotterdam/The Hague dan zijn er geen rechtstreekse vluchten en zal je om moeten vliegen naar Londen. Vanaf Schiphol Airport is het allemaal makkelijker met een groter aanbod. Voor de prijs kan je beter vanaf Eindhoven vliegen want Easyjet is vanaf Amsterdam het goedkoopste met retourvluchten van rond de 100 euro naar Praag. Daar iets boven zitten KLM en Czech Airlines.

Scroll naar boven