Trein naar Luxemburg

met-de-trein-naar-luxemburgInternationaal reizen met de trein naar Luxemburg kan ook! Niet direct waar de meeste mensen aan denken maar het is een prachtig land en dus zeker een tip om eens een keer naar toe te gaan. Velen rijden er met de auto langs om goedkoop te tanken maar wij raden dus aan om even te blijven om te genieten wat er te doen en te zien is.

Zie Tijden en Prijzen

Route trein naar Luxemburg stad

U reist vanuit de meeste steden in Nederland allereerst naar Brussel in België. Dit kan met de IC (InterCity) of met de hogesnelheidstrein de Eurostar. Zodra u op het station in Brussel bent aangekomen moet u overstappen om vervolgens in Luxemburg aan te komen.

Er zijn meerdere mogelijkheden naar Brussel. Veelal zal er dan overgestapt moeten worden in Luik. Een voorbeeld daarvan is een stad in het zuiden, Maastricht. Als u met de trein vanuit Maastricht wilt reizen neemt u de Intercity naar Luik in België (en eventueel Marloie) om vervolgens door te reizen naar de eindbestemming

Trein Amsterdam Luxemburg kan in een tijdsbestek van 5:34. U reist dan met de Eurostar naar Brussel en door met de IC. Het zal zo’n uur langer duren als u in zijn geheel met een Intercity reist.

Wilt u naar Troisvierges in het noorden van Luxemburg dan reist u via Maastricht en Luik.

Treintickets Trein Luxemburg

U kunt voor 61,40 euro in Luxemburg komen (het is een paar tientjes goedkoper vanaf Maastricht). Dan reist u met de Intercity. Wilt u met de Eurostar reizen dan is het 81,10 euro. Dit is dan de 2de klasse. Voor treinkaartjes met de Eurostar betekent dat als u op tijd boekt dat de goedkopere prijs geldt. Voor de 1ste klasse betaald u 44 euro extra. U heeft dan natuurlijk wel meer comfort en opties. Prijzen voor de Intercity en eventuele stoptreinen zullen tot vlak voor vertrek dezelfde prijs hebben.

Treinkaartjes zijn te boeken bij NS International en NMBS:

In Luxemburg

Eenmaal aangekomen op het treinstation zit je in het zuidelijk gedeelte van het centrum. Afhankelijk van de locatie van je hotel kun je dit aanlopen of met de taxi gaan (eventueel met openbaar vervoer bus/treinconnecties). Taxi’s starten met 2,5 euro en 1 euro per km. Het nachttarief is uiteraard duurder. Voor het openbaar vervoer kan je een dagkaartje kopen voor 4 euro of bijvoorbeeld een 10-rittenkaart voor 16 euro.

plattegrond-centrum-luxembu

Waar verblijf ik?

Midden in het centrum heb je hotel Le Place d Armes. Dit is een populair 5 sterrenhotel met een voortreffelijke scoren van 4.7 van 5. Een ander goed hotel in het centrum voor degene met wat minder budget is Hotel Simoncini aan te raden. Wil je iets zuidelijker bij het treinstation verblijven dan raden we Park Inn by Radisson aan die tevens een goede score heeft volgens de recensies.

Wat is er te doen en te zien

Met 9 sterrenrestaurants is het een plek voor voedselliefhebbers. Een paar hoog geklasseerde restaurants (volgens tripadvisor beoordelingen) toe:

  • Clairefontaine
  • Bistro Podenco
  • Le Sud

Verken de stad!: Mocht het niet zo lekker weer zijn en je hebt haast, stap dan in toeristen treintje of locomotief om door de smalle straatjes door de stad te gaan. Op de achtergrond hoor je verhalen over het verleden. Je kan ook een ‘Hop on, Hop off’ bus nemen om je naar alle toeristische plekken te brengen.

Bezoek ook een van de vele musea die de stad te bieden heeft. Zo is er een bank museum, oude kleding fabriek, nationaal historisch museum en nog veel meer.

Ga shoppen in Luxemburg met de vele winkels en boetiekjes waar er in de meeste gevallen ook kleine restaurantjes zijn. Je hebt wekelijkse en maandelijkse markten. Elke woensdag en zaterdag is er markt van 7 uur in de ochtend tot 2 uur in de middag.

Luxemburg kent vele kastelen waaronder Bock Casemates (vlak bij het centrum) en Bourscheid Castle (zo’n 30 km noord van de stad). Buiten de stad (noorden van het land) is er de mogelijkheid van te genieten van de Ardennen om is lekker te wandelen of te fietsen. In het oosten is het ‘klein Zwitserland’ met onder andere het Beaufort kasteel. De wijnliefhebbers moeten naar het zuidoosten onder het genot van een lekkere wijn op het mooie landschap.

Na een geweldige tijd in Luxemburg gehad te hebben stap je gemakkelijk weer in de trein op het treinstation in het centrum richting huis. Je kan er ook voor kiezen om verder te reizen naar bijvoorbeeld Nancy in Frankrijk. De trein Luxemburg Nancy heeft een reisduur van ongeveer 1:30 uur en in tweede klas reizen kan vanaf 26,80 euro. De reis kan rechtstreeks en treintickets zijn te boeken bij NMBS.

Zie Tijden en Prijzen

Scroll naar boven