Trein naar Gent

Niet direct een stad waaraan je denkt bij België maar het is een leuke bestemming. Met de trein naar Gent kan op een gemakkelijke manier. In Gent heb je vele mogelijkheden voor een verblijf van budget tot luxe. De stad heeft culinair eten, gezellige cafés, musea en natuurlijk shoppen en uitgaan!

Wat is de route naar Gent?

Bij de route vanuit Nederland gaan we uit dat u vanaf Amsterdam vertrekt. De treinreis Amsterdam – Gent kan op 2 verschillende manieren.
1. Intercity met overstap in Rotterdam en Antwerpen.
De eerste gaat vanaf Amsterdam CS vertrekt al om 6:28. Met 1 keer overstappen komt u op 9:33 aan. De reistijd is 3:05. De reistijd kan variëren, afhankelijk van uw vertrektijd. Dan kunnen overstaptijden namelijk korten zijn. De laatste trein Gent – Amsterdam zal om 20:27 (met Eurostar 21:27) zijn met aankomst 00:04 op Amsterdam CS.
2. Eurostar met overstap in Antwerpen
De eerste gaat met de Eurostar richting Gent vertrekt om 6:13 en komt wel tot 40 minuten eerder aan. De aankomsttijd is 8:50 met een reistijd van 2:37. Deze reistijd kan sneller als u een uurtje later vertrekt met een kortere overstaptijd in Antwerpen. Dan doet u er slechts 2:20 over met 1 overstap (vanaf Rotterdam slechts 1:34 uur). U kunt de laatste treinreis om 21:27 nemen terug naar Amsterdam.
Vanuit het zuiden met de trein naar Gent
Als u vanuit het zuiden van Nederland naar Gent wilt reizen met de trein dan reist u natuurlijk niet via Amsterdam. U kunt direct (eventueel met overstap) naar Antwerpen om daar over te stappen. Vanuit Eindhoven CS reis je naar Breda en dan door naar Antwerpen met de IC.
met de trein naar Gent route

Wat kost een treinticket naar Gent?

Reist u met de IC (intercity) dan betaald u 30,50 euro per enkele reis. Dit kan goedkoper als u reist als jongere, superdag- of weekendretour. Dit zijn tevens vaste prijzen en niet afhankelijk van de beschikbaarheid en moment van het boeken van het ticket. U boekt ook geen zitplaats.
Reis u met de Eurostar dan kunt u al voor € 37,60 naar Gent. Deze plaatsen zijn echter wel afhankelijk van de beschikbaarheid. Voor deze prijs dient u in de meeste gevallen 2 a 3 maanden van te voren te boeken. U reist met de trein naar Antwerpen om vervolgens met de IC verder te reizen met de trein naar Gent.
Niet de route van Amsterdam maar via Utrecht of Eindhoven? Dan kan de ticketprijs voor een enkele reis naar de 19 euro.

Hoe ziet het treinstation van Gent er uit?

De stad kent 2 treinstations: Gent-Sint-Pieters en Gent-Dampoort. U zal normaal gesproken aankomen op het station Sint-Pieters. Dit is namelijk het hoofdstation van de stad. Als u hier aankomt is er een infopunt beschikbaar reizigers. Om in het centrum te komen kunt u reizen met de tram. De tram rijdt van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat elke 10 minuten. Ook kunt u met de bus en natuurlijk de taxi naar het centrum of naar uw hotel.
met de trein naar gent

Welke hotels zijn aan te raden?

Als u met de trein naar Gent reist dan wilt u ook een hotel in Gent en dat is gemakkelijk te vinden bij booking.com of hotels.com.

Populaire en goed scorende verblijfplaatsen volgens booking.com in het centrum:

– B&B Schopenhauer
– Guesthouse Verhaegen
– Design B&B Logidenri

Populaire en goed scorende verblijfplaatsen volgens hotels.com in het centrum van Gent:

– Hotel Verhaegen
– Ghent Marriott Hotel
– Hotel Harmony

Wat zijn de bezienswaardigheden in Gent?

Een weekendje Gent met de trein kan natuurlijk niet zonder wat te zien of te doen.

Evenementen
– Lichtfestival (eind januari)
– Restauratie van Lam Gods
– Odegant muziekfeest (eind september)
– Filmfestival (oktober)
– Floraliën (eind april)
– Gentse feesten (tweede deel juli)

Lekker wandelen of fietsen in de stad kan ook. Doe de muntenroute of op stad met het Lam en fiets de kastelenroute. Ook leuk om een boottochtje te doen door de binnenwateren van het centrum. U kunt in de weekenden (bij niet te slecht weer) ook het centrum verkennen per postkoets.

In het centrum kunt u natuurlijk ook shoppen. Vele straatjes met verschillende soorten mode voor kinderen, designer mode, casual chic of leuke winkeltje met souvenirs, galerieën, kunst en antiek.

Wilt u gewoon even ontspannen kunt u ook genieten in de sauna. Er zijn diverse sauna’s met unieke interieurs. Als het lekker weer is kunt u ook relaxen en picknicken bij het Citadelpark.

Bezienswaardigheden
Patershol: Middeleeuws hart én culinair middelpunt van de stad
– Design museum
– Schone kunsten museum: oude schilderkunst
Sint-Baafskathedraal
– Gravesteen
– Begijnhoven
– En nog vele kerken

Evenementen

  • Lichtfestival (eind januari)
  • Restauratie van Lam Gods
  • Odegant muziekfeest (eind september)
  • Filmfestival (oktober)
  • Floraliën (eind april)
  • Gentse feesten (tweede deel juli)

Lekker wandelen of fietsen in de stad kan ook. Doe de muntenroute of op stad met het

Overige

  • Bekijk een voetbalwedstrijd van KAA Gent

Een weekendje met de trein naar Gent is een echte aanrader!

Nieuws

  • 25 augustus: door een aanrijding met een persoon lag het treinverkeer meerdere uren plat nadat er gisteren ook al vertraging was door een defecte bovenleiding.
Scroll naar boven