Trein naar Londen

Reis nu met de trein naar Londen! Gemakkelijk, snel en comfortabel reizen doe je met de Eurostar in combinatie met de Thalys of Intercity. Wil je naar de hoofdstad van Engeland reizen dan kan dat. Je treinreis zal dan wel via Brussel moeten gaan om over te stappen op de Eurostar trein. De oversteek zal in Frankrijk gemaakt worden.

Zie Tijden en Prijzen

Inhoudsopgave:

  1. Route trein Londen
  2. Prijzen trein naar Londen
  3. Stedentrip Londen
  4. Tickets nodig voor attracties?

Route trein Londen

De route vanaf Amsterdam naar Londen:

met-de-trein-naar-londen-re

U reist van zowel Amsterdam of Rotterdam naar Londen met de Intercity of Thalys naar Brussel. In Brussel stapt u over op de Eurostar om direct naar de hoofdstad van Engeland te reizen. Als u niet vanaf Amsterdam, Schiphol of Rotterdam reist dan gaat u in principe per Intercity naar Brussel. Vanaf Brussel heb je tussenstops in Lille en Ebbsfleet.

In combinatie met de Thalys duurt de reis Amsterdam – Londen 4:40 uur. Vanaf Rotterdam zal dit 4:00 uur zijn met een overstap in Brussel.

Reizen vanaf een willekeurige stad in België werkt in principe hetzelfde. Voor de meeste mensen zal de startlocatie de dichtstbijzijnde treinstation zijn op weg naar Brussel-Zuid station. Echter kan het voor de mensen die in het westen wonen (Gent, Brugge, Oostende, Kortrijk, Roeselare, Ieper etc.) lonen om naar Lille (Rijssel) te reizen met de trein om daar over te stappen op de Eurostar. Hierdoor kan je tijd en geld besparen. Vanaf Brussel Zuid rijden er zo’n 6 tot en met 9 treinen (op maandag en vrijdag meestal 9 en in het weekend 6 a 7) naar Londen St Pancras Int’l. De trein zal er iets meer dan 2 uur over doen.

route en tijden eurostar brussel naar londen

Prijzen trein naar Londen

Prijzen met vertrek vanaf Amsterdam: Vanaf 59 euro kunt u naar Londen reizen. Dat is goedkoop en comfortabel reizen. Wilt u meer comfort en met de Thalys reizen dan kan dat voor ongeveer tussen de 70 en 90 euro (soms zelfs voor dezelfde prijs als de IC, 59 euro dus. Bekijk hiervoor meerdere vertrekdata en vertrektijden). Reizen in de eerste klas en nog wat comfortabeler reizen met de Thalys en Eurostar heeft veelal een ‘vast’ tarief van 169 euro.

Zie Tijden en Prijzen

Het voordeel in de eerste klas in de Thalys is dat je een welkomstdrankje krijgt aangeboden tezamen met een snack of maaltijd. Tevens is er gratis WIFI (draadloos internet) en diverse dagbladen. Ook is er meer beenruimte en een bredere zitplaats.

In de Eurostar snelheidstrein zijn er drie verschillende klasse beschikbaar:

  • Standard
  • Standard Premier (ruimere zitplaatsen, gratis tijdschriften, lichte maaltijd en drankje)
  • Business Premier (extra snelle check-in, gratis WIFI in lounges, , gratis tijdschriften en kranten, gratis maaltijd en drankje)

Voor alle klasse zijn ook maaltijden/snacks/drankjes in de barrijtuig te bestellen.

Ben je al in Brussel dan kan je direct vanaf het treinstation Brussel Zuid naar Londen St. Pancras station reizen voor 56 euro per enkele reis. Boek je een retour dan kan je voor 45 euro per enkele reis (dus totaal 90 retour) met de trein naar Londen. Dit zijn wel de retourtjes in de middag. De ochtend is veelal net een paar euro duurder.

brussel londen prijzen standard, premier en business premier

Stedentrip Londen

Citytrip Londen met de trein? U kunt op vrijdag weg en zondag weer terug zijn in Nederland voor een onvergetelijke tijd in deze geweldige stad. Door in het weekend te reizen hoeft u ook geen vrije dagen van werk op te nemen. Op vrijdag rijdt de Eurostar vanaf 8 uur in de ochtend tot 8 uur in de avond zo’n 10 keer. Op zondag rijdt de eerste om 9 uur en de laatste om 8 uur in de avond. Totaal rijden er 8 treinen op zondag van de stad naar Brussel.

TIP: Ga met de trein naar Londen inclusief hotel en bespaar daarmee op de totaalkosten.

Video

Tickets nodig voor attracties?

Koop alvast online je tickets voor de leukste attracties in Londen. Het aanbod bevat onder andere:

Zie Prijzen

Meer informatie over vliegen naar Londen: Vliegveld-Londen.nl. Vliegen hoeft al niet zo duur te zijn mits je naar London City Airport wilt. De overige vliegvelden zijn vaak voor tussen de 50 en 100 euro retour mits je op tijd boekt.

Met de boot of/en bus

Je kan naast reizen met de trein naar Londen dus ook met het vliegtuig maar ook met de boot.

Optie 1:

  • IJmuiden – Newcastle: voor een volwassene betaal je vanaf  125 euro (zelfs tot 9 personen, dit bedrag is een vanafprijs per auto) en een hut voor de overnachting is rond de 200 euro (2 t/m 5 personen).

Optie 2:

  • Hoek van Holland – Harwich: voor een volwassen betaal je vanaf 130 euro (loopt langzaam op bij meerdere personen) per enkele reis en een hut voor 1 persoon is er al vanaf 20 euro.