Tips en bezienswaardigheden in Parijs

Paris

Verwen uzelf met een treinreis naar Parijs; de reis is comfortabel en snel, op deze manier begint een vakantie naar Parijs fantastisch. Reizen met de Thalys naar Parijs is super en heeft veel voordelen zoals; u boekt uw ticket voortijdig, er zijn geen wachttijden, u betaalt geen bijkomende bagagekosten, uw mobiel werkt en u heeft toegang tot internet tijdens de reis, de reistijd is relatief kort en u hoeft nauwelijks of niet over te stappen. Een vakantie in Parijs spettert en bruist van historie, activiteiten en cultuur. Romantiek en gezelligheid zijn twee gegarandeerde ingrediënten van een verblijf in Parijs.

Parijs

Tijdens een vakantie in Parijs kunt u zich helemaal verliezen in de sfeer van de stad, eenvoudig als u verblijft in een comfortabel vakantiehuis of op een gezellig vakantiepark. De mooiste accommodaties in Parijs kunt u hier vinden. Rondkijken in deze stad kan op diverse manieren. Een van de aantrekkelijke mogelijkheden is een toer over de Seine. U kunt een boottocht boeken over deze mooie rivier onder de vele bruggen door zoals de Pont Alexandre III, Pont Marie of Pont Neuf, dit is een unieke kennismaking met de stad. Een combinatie van een stadswandeling langs de mooie plekjes, musea bezoeken zoals het Louvres en een dagdeel winkelen behoort ook zeker tot de mogelijkheden. De stad huisvest diverse mooie pleinen zoals Place Vendome, Place de Clichy of Place de la Republique. Ontdek de mooie tuinen parken in de stad, misschien niet de meest bekende locaties van de stad maar wel prachtig zoals Bois de Boulogne of Parc Monceau of Bois de Vincennes, fijne rustpunten in een groene omgeving te midden van een bruisende stad. U kunt ook nog kiezen voor een toer met de ‘terrasbus’ voor toeristen langs de bekende bezienswaardigheden zoals de Eifeltoren of le Moulin Rouge.

Bekende bezienswaardigheden in Parijs

Parijs is een wereldstad en staat op de eerste plaats van toeristische trekpleisters in Frankrijk. Als u met de kinderen op stap bent, vindt u bij de stad twee bekende attractie parken namelijk Disneyland Resort Paris en Parc Asteris. Sinds de opening van Disneyland in Parijs trekt het park duizenden bezoekers en het park is en blijft in beweging. Parc Asterix is een amusementspark gebaseerd op de verhalen van Asterix. Het park biedt een gevarieerd aanbod van rollercoasters. De ouders vinden hier sentiment en de jongeren spanning en sensatie. Als u van historie en cultuur houdt is een bezoek aan een kasteel zeker een aanrader zoals het kasteel van Versailles, ooit gebouwd als jachtslot en is sinds 1792 een museum met een Franse tuin, tuinhuis, stallen, kaatsbaan, oranjerie en meer. U kunt de stille getuigen van glorieuze Franse tijden bewonderen, enig in zijn soort. Parijs heeft jong en oud wat te bieden, het is maar net wat u wilt zien of doen. Een ding is zeker, je een weekend Parijs met de trein is iedereen aan te bevelen.

Scroll naar boven