Trein naar München

U kunt op vele manieren naar München reizen. Een van deze manieren is per trein. U zal dan in 7:44 uur in de stad kunnen aankomen. Voor deze treinreis zult u wel minsten 1 keer moeten overstappen. Reizen in de nacht is ook een mogelijkheid. Daarbij hoeft u niet over te stappen. De reis zal verzorgt worden door de City Night Line. Er zijn verschillende mogelijkheden om de nacht door te brengen (Stoelen/Slaapstoelen, Ligrijtuig voor 4 of 6 personen of een Slaaprijtuig voor 1, 2 of 3 personen).

Route trein Amsterdam München

Om in de stad te arriveren kunt u in principe elk station opstappen. De internationale trein zal echter vanaf Amsterdam vertrekken. Er zijn nog enkele stops in Utrecht en Arnhem voordat je Duitsland inrijdt. De meest snelle route trein Amsterdam München is in 7:23 uur. Hiervoor zal een tussenstop gemaakt worden op het station van Mannheim of Frankfurt Airport. De reis zal ruim een uurtje langer duren als je start in Nederland in de IC en overstapt in Hanover en verder gaat op de ICE. Met de ICE kan je naar vele steden in Duitsland reizen. Een andere en misschien wel de belangrijkste stad van Duitsland is Berlijn. Wil je rechtstreeks naar Berlijn dan dien je echter niet de ICE maar de IC Berlijn nemen.

ICE-International-route-naar keulen

Prijzen trein naar München

Met de City Night Line kunt al voor 29 euro naar de stad in het zuiden van Duitsland. Voor deze prijs dient u wel op tijd te boeken en heeft u een zitplaats. Wilt u gedurende de dag reizen kunt u vanaf 39 euro in de stad aankomen. Ook hier geldt het dat als u op tijd boekt de beste prijs betaald.

München airport

Vanuit München Hauptbahnhof kan je met de trein naar München luchthaven. Dit kan met de S1 en S8. De treinreis zal 50 minuten duren.

trein-naar-munchen-vliegvel

Wil je vliegen naar de stad dan kan dat het best vanaf Amsterdam Schiphol of Eindhoven Airport. Transavia biedt in de meeste gevallen de goedkoopste vluchten aan. Andere alternatieven om er heen te vliegen zijn luchtvaartmaatschappijen KLM, Lufthansa en Eurowings met directe vluchten vanaf Schiphol Airport

Bus naar München

U kunt ook met de bus nemen in plaats van met de trein. Dit kan met een aanbieding vanaf 36 euro enkele reis. Dit zal echter wel langer duren dan dat je met de trein zal gaan reizen naar München. De treinreis zal ook comfortabeler zijn.

Bezienswaardigheden München

Oktoberfest München

In de stad wordt ieder jaar een feest gehouden genaamd Oktoberfest. Dit feest begint eind september en zal tot en met begin oktober duren. Zoals bekend zal men veel in een lederhose of dimdl lopen op de markten. Er zijn zo’n 14 grote tenten en nog meer kleinere tenten waar men kan verblijven. Deze gaan meestal open vanaf 10 uur in de ochtend (in het weekend een uurtje eerder). Het zal rond 11 uur in de avond afgelopen zijn. Gedurende de dag kan je naast lekker eten en genieten van de muziek natuurlijk veel, heel veel bier drinken! U zal echter wel gereserveerd moeten worden. De entree is vanaf 20 euro.

Kerstmarkt München

Ook in München heb je kerstmarkten. De meeste bekende is de Christkindlmarkt op het Marienplatz. Het wordt ieder jaar gehouden van eind november tot en met 24 december.