Ticket op je smartphone

ticket op appMet de app van NS International wordt je op de hoogte gehouden van al het nieuws rondom uw reis. Up to date vertragingen, aangepast reisadvies of wijzigingen is erg handig en nu kan je ook zonder je ticket uit te printen naar België of Frankrijk. Het maakt niet uit of je met de Thalys naar Parijs gaat of de IC Brussel naar Brussel.

Niet meer uitprinten maar als mobiele ticket op je smartphone. Daarvoor heb je wel de app van NS International nodig (versie 2.3). Deze kan je hier downloaden:

google play downloadappstore download

Hoe gaat het in zijn werk?

Als je op de website van NS International een ticket gaat boeken moet je bij stap 3: Overzicht van het boekingsproces ‘Mobiele ticket’ selecteren bij het vijfde punt:

Stap 3 mobiele ticket

Zodra de betaling is afgerond en krijg je een bevestigingsmail. Hierin staat de link die je nodig heeft voor het mobiele ticket. Als je hierop klikt zal het ticket op de app worden opgeslagen onder ‘Mijn Tickets’. Als u door de poortjes op het station wilt komen kan je de QR code van je smartphone te laten scannen. Op’zo’n zelfde manier gaat het als de conducteur je ticket wil scannen. Hier wordt wederom de QR code gebruikt. Zorg ervoor dat u dus niet met een lege telefoon komt te zitten.

De Nederlandse Spoorwegen is ook van plan om mobiele tickets voor het openbaar vervoer in Nederland door te voeren. Wanneer is echter nog de vraag maar het zit er aan te komen.

Over

Altijd al leuk gevonden om te reizen met de trein dus daarom deze website opgezet om iedereen te informeren.