Ontdek de mooiste musea

Inspirerende museumparels op verrassende plekken

Het Louvre gezien. Checkpoint Charlie gedaan. Naar het MAS geweest. Gelukkig heeft Europa nog veel meer musea die de moeite waard zijn. Grote en kleinere museumpareltjes, minder bekend bij het grote publiek. In de grote hoofdsteden of juist op bestemmingen waar u minder snel aan denkt. Ga op museumtocht en ontdek het zelf.

Ontdek ruim 6.250 musea

Duitsland telt ruim 6.250 musea waar van alles te ontdekken valt. Leer Goethe kennen in Düsseldorf, ontdek de prachtige baroktuinen in Herrenhäuser Gärten in Hannover of duik in de geschiedenis van de havenstad Hamburg in het Hamburgmuseum. Tijdelijk reist u vanaf € 29 1e klas.

Van Parijse riool tot het oer-Frans petanquemet de trein naar parijs reizen

Het Louvre gezien? Daal dan eens af met Le Musée des Égouts in het Parijse riool. Bezoek dit jaar het unieke driejaarlijkse cultuurfestival Lille3000. Of ontdek de Franse cultuur in het Petanque-museum in de buurt van Lyon. Reis al vanaf € 29 naar Frankrijk! Treintickets Parijs

Belgische kunst, muziek en meer musea

Het MAS is fantastisch. Maar dat geldt ook voor het muziek-instrumentenmuseum in Brussel. Het indrukwekkende schepenhuis in Mechelen. En het ietwat duistere Dr. Guislain-museum in Gent met voorwerpen uit de oude psychiatrie. Reis tijdelijk vanaf € 19 naar elk station in België.

*Vanafprijs 2e klas-treinticket, enkele reis, beperkte beschikbaarheid. Op=op.

Over

Altijd al leuk gevonden om te reizen met de trein dus daarom deze website opgezet om iedereen te informeren.