De leukste Belgische musea en tentoonstellingen!

Een dagje weg binnenkort? Of misschien een heerlijk weekend? België is altijd een aanrader en heeft voor ieder wat wils. Bezoek bijvoorbeeld één van de tijdelijke tentoonstellingen in Antwerpen, het Chocolademuseum in Brugge of het enorme Aquarium Museum in Luik. U reist al vanaf € 21* en kinderen reizen gratis mee!

Een dagje cultuur in Antwerpenantwerpen

In Antwerpen is veel te zien. Ga bijvoorbeeld naar de tijdelijke LUC Tuymans tentoonstelling in het Museum aan de Stroom of luister in het Red Star Line Museum naar verhalen van migranten op hun zoektocht naar geluk in Amerika.

Brugge: één groot openluchtmuseum

In Brugge valt veel te zien maar wist u dat u er ook veel kan doen? Kijk rond en proef de heerlijkste chocolade in het Chocolademuseum, ontdek het Frietmuseum en leer hoe diamanten worden geslepen in het Diamantmuseum.

Gent: alles voor een dagje uitgent

Naast heerlijk winkelen en lekker eten biedt Gent u ook op cultureel gebied veel mogelijkheden. Bezoek bijvoorbeeld het Museum voor Schone Kunsten of de tijdelijke tentoonstelling van Michael Buthe in het S.M.A.K.

Bezoek de #Masters in Brussel

Tot 27 augustus maakt u op een leuke manier kennis met cultureel Brussel. Voor #Masters zijn 100 topstukken van Brusselse musea geselecteerd en u kunt deelnemen aan rondleidingen, een familieparcours en speeddates.

In Luik is zo veel te zienluik

Vlak over de grens er even tussenuit? Laat u verrassen door Luik! Combineer bijvoorbeeld een wandeling langs de Maas met een bezoek aan het enorme Aquarium Museum of het Grand Curtius Museum.

Met kinderen met de trein naar België

Met de trein gaat een wereld open voor uw kinderen. U komt aan in hartje stad zonder gedoe met parkeren en uw kinderen reizen gratis mee met een Kids Vrij abonnement of met een Railrunner van € 2,50**.

Vernieuwing treinen Intercity Brussel

Ter verbetering van uw reis naar België worden Intercity Brussel-treinen vernieuwd. In verband met deze vernieuwing kunt u tijdelijk andere treinen aantreffen dan u gewend bent. De dienstregeling en de reistijd blijven ongewijzigd.

*Genoemde vanafprijzen zijn op basis van enkele reis Weekendretour Intercity Brussel, 2e klas. Alle tarieven zijn op basis van de van toepassing zijnde tariefvoorwaarden.

**Een Kids Vrij abonnement is gratis verkrijgbaar voor kinderen van 4 t/m 11 jaar. Kinderen vanaf 12 jaar reizen (ook onbegeleid) met het Jongerentarief, wat 35% korting geeft op het normale tarief. Van september t/m juni is het jongerentarief op maandag t/m vrijdag geldig na 09.00 uur. In juli en augustus de gehele dag.

Over

Altijd al leuk gevonden om te reizen met de trein dus daarom deze website opgezet om iedereen te informeren.