Thailand – (nacht)trein Bangkok Chiang Mai

Het is gemakkelijk om met de trein te reizen van Bangkok naar Chiang Mai. Voor ongeveer 25 euro per enkele reis met de slaaptrein/nachttrein. Voor 15 a 20 euro per enkele reis met de trein overdag inclusief airco door het platteland naar Chiang Mai. Waarom zou je met de trein gaan op de route Bangkok – Chiang Mai? De nachttrein Bangkok Chiang Mai is:

  • Effectiever dan vliegen
  • Sneller dan vliegen
  • Veel minder gedoel
  • Veel milieuvriendelijker
  • Meer Thaise ervaring
  • U bespaart een hotelrekening

Denk je dat je niet veel zal zien van de omgeving in Thailand als je met de nachttrein? In feite is het landschap op het derde en laatste deel van de reis naar de bergen bijzonder goed te ervaren (zelfs in de nachttrein). Kijkend naar de zonsopgang vanuit de trein in de ochtend is trein nachttrein bangkok Chiang Maigeweldig. En natuurlijk, de nachttrein zelf is het landschap, een echte Thaise trein met een kans om Thaise mensen te ontmoeten.

Eten en drinken (voor een paar euro) in de trein is mogelijk en kan bij uw plaats geserveerd worden. Zelf eten en drinken meenemen is ook een mogelijkheid. Je kan bijvoorbeeld ook wat snacks op het station kopen. Er is genoeg ruimte om je bagage te stallen. De veiligheid is over het algemeen vrij goed te noemen. Bewaar je kostbare spullen wel dicht bij jezelf voor de zekerheid.

Er zijn treinen die niet zijn voorzien van airco (5 euro goedkoper). Deze hebben dan wel ventilatoren alhoewel het dan toch nog goed warm kan zijn. De bedden zijn vrij groot en erg comfortabel. Als je het onderste bed heeft kan je met mooi berglandschap wakker worden als je de hooglanden binnen komt. Heb je het bovenste bed (paar euro goedkoper) dan is het lastig als je niet zo mobiel bent. Je moet ook niet claustrofobisch zijn aangezien het plafond dichtbij komt. De TL-verlichting wil nog eens de hele nacht aanblijven waardoor het lastig slapen kan zijn voor sommige mensen. Bedden worden rond rond 20:00 opgemaakt en een uur voor de eindbestemming weer opgeruimd. Reis je 1ste klas dan zijn er cabines waar je in slaapt. Dit is echter wel tot 2 keer zo duur. Ze zijn echter wel comfortabeler en prive, cabine kan worden afgesloten, eigen wastafel en drinkwater beschikbaar. Reis je alleen dan kan je wel met iemand anders in de cabine slapen.

In de maanden van november tot en met februari (of in de weekenden) kan het nogal druk zijn. Belangrijk om niet direct op het station maar van te voren je treintickets te boeken.

De treinnumers 1, 9 en 13 zijn aanbevolen:

nachtrein bangkok chiang mai reistijden en prijzen

Online te boeken van minimaal 4 dagen tot 60 dagen voor reisvertrek. Kinderen kleiner dan 100 cm en 3 jaar oud reizen gratis. Ticket voor kinderen is voor niet ouder dan 11 jaar en 150 centimeter.

Scroll naar boven