4 bijzondere steden met geschiedenis

Ontdek eens iets nieuws!

De rijke geschiedenis van Europa is in bijna alle steden terug te vinden met ieder een verhaal. Wij hebben voor u de 4 mooiste steden in Europa uitgezocht, die met hun bijzondere geschiedenis zeker een bezoek waard zijn.

trein-naar-brugge
Het klokje in Brugge is er nog steeds

Boven de oudste poort, de Smedenpoort, hangt nog steeds de klok die aangaf hoe laat de poort dichtging. Hier staat de tijd even stil. Bijzonder is ook de Sint-Janhuismolen uit 1770, gebouwd door bakkers. U staat binnen 3 uur in hartje stad vanaf Amsterdam.

Tower of London: paleis of gevangenis?

Wist u dat de Tower of London werd gebouwd als Paleis en eindigde als gevangenis? Een bezoek brengt u bij twee uitersten: van juwelen tot onthoofdingen. En kent u de legende van de raven al? Tijdelijk reist u naar Londen vanaf € 49*, enkele reis, 2e klas.

Ontdek trein-naar-luxemburg - kopiede oudste wijk in Luxemburg

Grund is de oudste wijk van Luxemburg en is een bezoekje waard. Overdag proeft u de sfeer van vroeger en loopt u tussen de middeleeuwse huizen. In de avond wordt u verrast door het bruisende uitgaansleven.

De grootste burcht staat in Praag

De Praagse Burcht is de grootste burcht ter wereld. Het heeft ruim 600 jaar geduurd voordat de kathedraal in de burcht af was. En dat is goed te zien aan de combinatie van bouwstijlen. Tip: bezoek ook het Gouden Straatje.

Over

Altijd al leuk gevonden om te reizen met de trein dus daarom deze website opgezet om iedereen te informeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*