Beveiligingspoortjes voor Thalys reizigers

beveiligingspoortjes reizigers thalys in lille en parijsReis je wel eens met de internationale hogesnelheidstrein de Thalys? Dat is het volgens Ségolène Royal (verkeersminister van Frankrijk) de bedoeling dat er beveiligingspoortjes bij de treinstation in de steden Parijs en Lille komen te staan. Dit is aan de hand van de terreur die in Frankrijk heeft plaatsgevonden.

Er is op het moment in België (voornamelijk Antwerpen en Brussel) een verhoogd risico voor de internationale treinreizen van de ICE, TGV, Thalys en Eurostar. Er wordt gevraagd door de NMBS om 30 minuten eerder aanwezig te zijn in verband met veiligheidscontroles. Ook is het mogelijk om op treinstations gecontroleerd te worden waarbij je ID moet laten zien. Tevens kunnen ze de bagage controleren. Ook in Nederland wordt er gevraagd om een half uur eerder aanwezig te zijn.

De beveiligingspoortjes moeten er voor zorgen dat er geen wapens in de snelheidstreinen aanwezig komen en dat mensen die geen treinticket hebben ook echt niet mee kunnen. Vergelijkbare beveiligingspoortjes zijn er ook in Madrid nadat er in 2004 aanslagen gepleegd waren.

Over

Altijd al leuk gevonden om te reizen met de trein dus daarom deze website opgezet om iedereen te informeren.

Geplaatst in Nieuws